Industry

SweGre: Νέοι Σουηδοί κι Ελληνες κινηματογραφιστές, συναντιούνται δημιουργικά

στα 10

Δέκα νέοι Σουηδοί και Έλληνες κινηματογραφιστές συμμετέχουν σε ένα Workshop με σκοπό να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες, να εκφράσουν ιδέες και απόψεις και να βρούν νέους τρόπους μελλοντικής συνεργασίας.

Flix Team
SweGre: Νέοι  Σουηδοί κι Ελληνες κινηματογραφιστές, συναντιούνται δημιουργικά
Φωτογραφία από το σεμινάριο του SweGre στη Σάμο

Με την πρωτοβουλία των Film Stockholm/Stockholm County Council και της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Στοκχόλμη, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, με την υποστήριξη της The Arts Grants Committee της Σουηδίας, διοργανώνει το σεμινάριο: «Πώς να αντιστρέψει κανείς τους περιορισμούς του σε καλλιτεχνική δεξιότητα». Νέοι, αλλά και πεπειραμένοι κινηματογραφιστές , έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο τριήμερο Workshop που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Σουηδικό Ινστιτούτο, Μητσαίων 9, Μακρυγιάννη, στις 13-15 Ιανουαρίου (10 π.μ. – 3 μ.μ.).

Το σεμινάριο περιλαμβάνει Μaster Classes με επαγγελματίες σκηνοθέτες και παραγωγούς, με την συμμετοχή του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, συν-σκηνοθέτη του ‘Wasted Youth’ και της Μαρία Χατζάκου (Haos Film), παραγωγού της διεθνούς επιτυχίας «Attenberg». Οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες και προορίζονται κυρίως για νέους δημιουργούς.

Το σεμινάριο τελειώνει στις 15 Ιανουαρίου με μια ανοιχτή προβολή ταινιών στο Nixon Bar and Cinema στον Κεραμεικό (από τις 3 μ.μ.). Θα προβληθούν ταινίες που έγιναν το 2011 από τη συμμετέχουσα ομάδα του SweGre καθώς και ταινίες από το πρόσφατο σεμινάριο στη Σάμο, το Οκτώβριο του 2011.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν.

Παράλληλα με το σεμινάριο, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών θα φιλοξενήσει την έκθεση “Το έργο νέων κινηματογραφιστών σε εξέλιξη’ που παρουσιάζει επιλεκτικά τη δουλειά της συμμετέχουσας ομάδας των Ελλήνων και Σουηδών δημιουργών. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 13 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ., στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Μητσαίων 9, Μακρυγιάννη.

Για πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε με την Josefine Camitz: josefine.camitz@gmail.com

Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών

Β. Ν. Καρυδάκη

Τηλ. 210 92 32 102

swedinst@sia.gr