Buzz

Stop Carré Plus: οι κινηματογραφιστές, φωτογραφίζουν

στα 10

Μια έκθεση φωτογραφίας, στην οποία συμμετέχουν μερικοί από τους καλύτερους Ελληνες διευθυντές φωτογραφίας διοργανώνεται από την Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, από τις 25 Ιουνίου και μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Stop Carré Plus: οι κινηματογραφιστές, φωτογραφίζουν

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) οργανώνει μία διαφορετική έκθεση φωτογραφίας στο Κέντρο Τεχνών-Πάρκο Ελευθερίας (στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής).

Στην έκθεση «Stop Stop Carré Plus: οι Κινηματογραφιστές, Φωτογραφίζουν”, για πρώτη φορά οι διευθυντές φωτογραφίας του ελληνικού κινηματογράφου φεύγουν από το παρασκήνιο και βγαίνουν στο προσκήνιο. Αφήνουν την κάμερα και έρχονται να μας δείξουν πως μπορείς να γράψεις μία ιστορία με το φως. Παρουσιάζουν πλάνα από τις αγαπημένες μας ταινίες της τελευταίας δεκαπενταετίας, αλλά και σκηνές από την καθημερινότητα των γυρισμάτων. Ανεβαίνουν στο πλατό για να συζητήσουν μαζί μας για όλο τον μαγικό κόσμο που φτιάχνουν στις ταινίες τους.

Μας παρουσιάζουν δείγματα και από την φωτογραφική τους δουλειά, αυτή που κάνουν έξω από τα στούντιο. Θα είναι εκεί για να μας πληροφορήσουν για ότι σχετικό με τον κινηματογράφο αλλά και τιςμεγάλες αλλαγές που γίνονται στον κόσμο της εικόνας με την νέα ψηφιακή τεχνολογία.

Στην έκθεση θα μπορέσετε να δείτε στοπ καρέ από τους Ηλία Αδάμη, Χρήστο Αλεξανδρή, Στέλιο Αποστολόπουλο, Γιώργο Αργυροηλιόπουλο, Αγγελό Βισκαδουράκη, Κλαούντιο Μπολιβάρ, Χρήστο Βουδούρη, Γιώργο Γιαννέλη, Γιάννη Δασκαλοθανάση, Ζαφείρη Επαμεινώνδα, Διονύση Ευθυμιόπουλο, Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, Αργύρη Θέο, Βασίλη Κλωτσοτήρα, Φίλιππο Κουτσαφτή, Πολυδεύκη Κυρλίδη, Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Φώτη Μήτση, Ολυμπία Μυτιληναίου, Σίμο Σαρκετζή, Κώστα Σταμούλη .και Γιώργο Φρέντζο, σε επιμέλεια της Φυλλιώς Χατζηνάκου.

Κι ακόμη θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε μαζί τους καθώς και με άλλους φίλους του κινηματογραφικού κόσμου, αλλά και να δείξετε την αλληλεγγύη σας αφού οι εισπράξεις από την πώληση των φωτογραφιών, θα διατεθούν στον διευθυντή φωτογραφίας Αγγελο Βισκαδουράκη, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Δείτε πιο κάτω μερικές μόνο από τις φωτογραφίες κι επισκεφθείτε την σελίδα της ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών στο facebook για περισσότερες πληροφορίες.

2 Στέλιος Αποστολόπουλος

2 Πολυδεύκης Κυρλίδης

2 Αγγελος Βισκαδουράκης

2 Διονύσης Ευθυμιόπουλος

2 Γιώργος Αργυροηλιόπουλος

2 Σίμος Σαρκετζής

2 Κώστας Σταμούλης

2 Ολυμπία Μυτιληναίου