Buzz

Στην avant-premiere των Future Shorts!

στα 10

Την Κυριακή 15 Ιανουρίου έγινε η avant-premiere των Future Shorts, του πιο διάσημου pop-up φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που φτάνει και επίσημα στην Ελλάδα στις 21 Ιανουαρίου. Το Flix ήταν εκεί...

Στην avant-premiere των Future Shorts!

Είναι πάντοτε ένα ευχάριστο θέαμα να βλέπεις κοινό που επιθυμεί να δει ταινίες μικρού μήκους. Και, χθες Κυριακή 15 Ιανουαρίου, οι θεατές που είχαν την τύχη να παρευρεθούν στην avant-premiere των Future Shorts στον κινηματογράφο Δαναό της οδού Κηφισίας, είδαν μερικές από τις καλύτερες.

Αυτές δηλαδή που αποτελούν το φετινό πρόγραμμα του Future Shorts, ενός από τα πιο διάσημα pop-up φεστιβάλ στον κόσμο: ανάμεσα τους μπορεί κανείς να βρει το βραβείο Οσκαρ του 2011 («God of Love»), τη Χρυσή Αρκτο μικρού μήκους ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου («Incident by a Bank») καθώς και τέσσερις ακόμη πολυταξιδεμένες σε φεστιβάλ του κόσμου και πολυβραβευμένες ταινίες.

Σε μια κοινή προβολή, οι παραπάνω έξι ταινίες αποτελούν τον κορμό του Future Shorts, μιας διοργάνωσης που ξεκίνησε το 2003 και από τότε έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα ταχύτατα αναπτυσσόμενα κινηματογραφικά events του κόσμου, έχοντας ταξιδέψει από το Λονδίνο ως τη Μόσχα κι από την Μελβούρνη ως την Τζακάρτα. Γύρω, όμως, από αυτές τις έξι ταινίες, περιστρέφεται και ένα ολόκληρο σύμπαν από παράλληλες εκδηλώσεις (μουσική, street art, happenings κ.ά.) που στην πραγματικότητα ολοκληρώνει τον πραγματικό στόχο του Future Shorts: να ενδυναμώσει την κοινωνική συμπεριφορά του θεατή κάνοντας τον συμμέτοχο σε μια αναβίωση της έννοιας «πάω σινεμά».

Η πρόβα τζενεράλε του Future Shorts έδειξε τα πρώτα δείγματα αυτής της προσπάθειας, αφού εκτός από την προβολή των βραβευμένων ταινιών, το κοινό έγινε μάρτυρας μιας performance εμπνευσμένης από αυτές, η οποία ξεκίνησε ήδη από το χώρο υποδοχής του Δαναού και συνεχίστηκε μέχρι τη σκηνή, λίγο πριν κλείσουν τα φώτα.

Διαβάστε περισσότερα για τα Future Shorts και προετοιμαστείτε για τις δύο πρώτες προβολές του 2012 που θα γίνουν το Σάββατο 21/1 στις 12.00 τα μεσάνυχτα και την Κυριακή 29/1 στις 12.00 το μεσημέρι στον Κινηματογράφο Δαναό.

Στο βίντεο που ακολουθεί, πάρτε μια γεύση από τις ταινίες του Future Shorts και δείτε τον υπέυθυνο της Filmtrade/Big Secret για τα Future Shorts στην Ελλάδα, Βασίλη Σουραπά, να εξηγεί στο Flix την εμπειρία...