Buzz

Πρώτες εικόνες από το οσκαρικό «Widows» του Στιβ ΜακΚουίν

στα 10

Η Βαϊόλα Ντέιβις ηγείται ενός εντυπωσιακού καστ στο πολυαναμενόμενο θρίλερ από τον σκηνοθέτη του «Shame» και του «12 Χρόνια Σκλάβος».

Πρώτες εικόνες από το οσκαρικό «Widows» του Στιβ ΜακΚουίν

Ακόμα κι αν δεν γνωρίζαμε τίποτα άλλο, μια ταινία με τα ονόματα της Βαϊόλα Ντέιβις, του Στιβ ΜακΚουίν και της Τζίλιαν Φλιν, σε ρόλους πρωταγωνίστριας, σκηνοθέτη και σεναριογράφου, αντίστοιχα, θα ήταν παραπάνω από αρκετά για να μας τραβήξουν την προσοχή. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα φιλμ βασισμένο σε μια κλασική βρετανική μίνι σειρά και περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό, πολυσυλλεκτικό καστ.

Το «Widows» αφηγείται την ιστορία τεσσάρων γυναικών (οι χήρες του τίτλου) που δεν έχουν κανένα άλλο κοινό εκτός από το χρέος που άφησαν πίσω οι παράνομες δραστηριότητες των νεκρών συζύγων τους. Με φόντο το σύγχρονο Σικάγο, σε μια περίοδο αναταραχής, οι εντάσεις κορυφώνονται όταν η Βερόνικα (Βαϊόλα Ντέιβις), η Αλις (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι), η Λίντα (Μισέλ Ροντρίγκεζ) και η Μπελ (Σίνθια Ερίβο) αποφασίζουν να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους και συνωμοτούν προκειμένου να διαμορφώσουν ένα μέλλον με τους δικούς τους όρους.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέιμς Αϊβορι γράφει το σενάριο για την επόμενη ταινία του Αλεξάντερ Πέιν

Widows 607

Widows 607

Η νέα ταινία του Στιβ ΜακΚουίν («Hunger», «Shame», «12 Χρόνια Σκλάβος») βασίζεται στην ομώνυμη, βρετανική τηλεοπτική σειρά του 1983, δημιουργία της σπουδαίας Λίντα Λα Πλάντε (και δημιουργού επίσης του εμβληματικού «Prime Suspect» με την Ελεν Μίρεν), την οποία ανέλαβε να διασκευάσει και να εκσυγχρονίσει, σε συνεργασία μαζί του, η περιζήτητη συγγραφέας και σεναριογράφος Τζίλιαν Φλιν («Το Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε», «Sharp Objects»).

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το καστ συμπληρώνουν οι Ρόμπερτ Ντιβάλ, Κόλιν Φάρελ, Λίαμ Νίσον, Κάρι Κουν, Ντάνιελ Καλούγια και Τζάκι Γουίβερ.

Εν αναμονή, λοιπόν, του πρώτου τρέιλερ που θα έρθει τη Δευτέρα, κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από την ταινία. Το φιλμ αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 16 Νοεμβρίου, ημερομηνία που σίγουρα συμβαδίζει με τις οσκαρικές φιλοδοξίες της, ενώ σίγουρα δεν θα μας κάνει καμία έκπληξη αν κάνει πρεμιέρα στο προσεχές Φεστιβάλ Βενετίας.

Widows 607

Διαβάστε ακόμη