Buzz

Με το βλέμμα της κριτικής στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ

στα 10

Ημερίδα για τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ με τίτλο «Στάνλεϊ Κιούμπρικ: Ο σκηνοθέτης από το μέλλον» διοργανώνεται τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 19.30 στο Exile Room.

Με το βλέμμα της κριτικής στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ
Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ στα γυρίσματα του «Μπάρι Λίντον» το 1975

Στο πλαίσιο του δραστήριου εκπαιδευτικού κινηματογραφικού προγράμματος «Με το Βλέμμα της Κριτικής» από Το Μέλλον - Υπηρεσίες Εκπαίδευσης, διοργανώνεται τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 19.30 ημερίδα για τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι).

Θα παρουσιαστεί η έκδοση «Στάνλεϊ Κιούμπρικ: Ο Σκηνοθέτης από το Μέλλον», παρουσία πολλών από τους συγγραφείς των κειμένων που περιλαμβάνει για το πολυσχιδές και εμβληματικό έργο του Αμερικάνου σκηνοθέτη, ενώ θα ακολουθήσει προβολή του «Μπάρι Λίντον» από το 1975, το οποίο uα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου του filmy.gr, Σπύρος Δούκας.

Barry Lyndon 607 O Ράιαν Ο' Νιλ σε σκηνή από το «Μπάρι Λίντον»

Το βιβλίο «Στάνλεϊ Κιούμπρικ: Ο Σκηνοθέτης από το Μέλλον» κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία και αποτελεί τον 3ο τόμο της σειράς «Με το Βλέμμα της Κριτικής» (έχουν προηγηθεί οι εκδόσεις για τον Μικελάντζελο Αντονιόνι και τον Αντρέι Ταρκόφσκι).

Γράφουν οι: Γιώργος Ρούσσος, Τάσος Ρέτζιος, Γιώργος Παπαδημητρίου, Σταύρος Γανωτής, Δημήτρης Χαρίτος, Χρήστος Μήτσης, Νίκος Τσαγκαράκης, Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, Ιωσήφ Πρωιμάκης, Θόδωρος Σούμας. Σύμβουλος Έκδοσης: Γιώργος Ρούσσος. Αρχισυντάκτης: Νέστορας Πουλάκος.

Στάνλει

Η ημερίδα για τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πλατφόρμα The Movie Safe, το περιοδικό Filmy.gr και τον πολυχώρο Exile Room. Πρότζεκτ: Με το Βλέμμα της Κριτικής. Διοργάνωση: Το Μέλλον -Υπηρεσίες Εκπαίδευσης.

bl;emma