Buzz

Ο Σαμίκ Μουρ απολογείται για την πικρόχολη αντίδρασή του για την ήττα του «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» στα Οσκαρ

στα 10

Ο ηθοποιός, ο οποίος δανείζει τη φωνή του στον Μάιλς Μοράλες στην ταινία, έγραψε ένα πικρόχολο σχόλιο για τη νίκη της ταινίας «Το Αγόρι και ο Ερωδιός», για το οποίο όμως αμέσως μετά ζήτησε συγγνώμη.

Ο Σαμίκ Μουρ απολογείται για την πικρόχολη αντίδρασή του για την ήττα του «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» στα Οσκαρ

Την Κυριακή η τελευταία ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, αφήνοντας πίσω του το εξίσου υπέροχο «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν». Κι ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που χάρηκαν με το δεύτερο Οσκαρ του Μιγιαζάκι, υπήρχαν και κάποιου που πήραν τη νίκη αυτή κάπως κατάκαρδα.

Ο Σαμίκ Μουρ, ο οποίος δανείζει τη φωνή του στον Μάιλς Μοράλες στο «Spider-Man», έγραψε στο Twitter/X, μετά και την ήττα του «Spider-Man» από την ταινία του Μιαγιαζάκι στα Οσκαρ της Κυριακής, ένα σκέτο «κλεψιά». Πολλοί φανς έσπευσαν αμέσως να τον επικρίνουν, με τον Μουρ να ανεβάζει ένα tweet γράφοντας «σεβασμός στον νικητή. Είναι αλήθεια, γίνομαι πικρόχολος όταν χάνω, αλλά δεν χάσαμε, το “Spider-Verse” έχει επηρεάσει ΠΟΛΛΕΣ ζωές. Μπορεί να μην μας αναγνώρισαν απόψε, αλλά η ζωή συνεχίζεται, και ΠΑΡΑΠΕΡΑ… ναι, ετοιμαστείτε».

Διαβάστε ακόμα: Πρέστον Μουτάνγκα: O 14χρονος animator του «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν»

Ενας ακόλουθός του στο X επεσήμανε ότι ο συν-σεναριογράφος και παραγωγός του «Spider-Verse» Κρις Μίλερ είχε πολύ καλύτερη αντίδραση στην απώλεια του Οσκαρ της ταινίας. «Λοιπόν, αν είναι να χάσεις, ας χάσεις από τον GOAT (Greatest Of All Time)», δημοσίευσε ο Μίλερ στον δικό του λογαριασμό.

«Εχεις δίκιο, ειλικρινά όλη η ομάδα του “Spider-Verse” είναι τόσο κάλοι. Πραγματικοί επαγγελματίες και είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τι προκύπτει από αυτό. Είμαι νέος και αρκετά μάχιμος, οπότε συγχωρέστε τη φύση μου. Συγχαρητήρια στους νικητές», έγραψε ως απάντηση ο Μουρ στον συγκεκριμένο ακόλουθό του.

Αν και η πρώτη animated ταινία του «Spider-Man» είχε κερδίσει επάξια το Οσκαρ το 2019 χωρίς κανέναν άλλον αντίπαλο να το συναγωνίζεται πραγματικά, ο φετινός αγώνας στην συγκεκριμένη κατηγορία ήταν πάντα ανάμεσα στο «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» και στο «Αγόρι και ο Ερωδιός», με την ταινία του Μιγιαζάκι να έχει μόνο πάντα ένα μικρό προβάδισμα, κερδίζοντας και το αντίστοιχο βραβείο στα BAFTA και στις Χρυσές Σφαίρες.