Φεστιβάλ / Βραβεία

Σπύρο Χαραλάμπους, τι είναι το SPICYIIFF;

στα 10

Ο Σπύρος Χαραλάμπους, εμπνευστής του Spicy Indie International Film Festival μιλάει στο Flix για ένα φεστιβάλ εμπειρία.

Σπύρο Χαραλάμπους, τι είναι το SPICYIIFF;

Το Spicy Indie International Film Festival επιστρέφει για δεύτερη χρονιά ανανεωμένο και δυναμικό.

Από τις 4 μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου στο Studio. Με 28 ελληνικές και 19 διεθνείς παράγωγες που διαγωνίζονται για τα βραβεία του Φεστιβάλ. Και αφιερώματα, φέτος, στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη, την Εύα Στεφανή και τον Αχιλλέα Κυριακίδη.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Spicy Film Festival, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στο λογαριασμό του στο instagram.

spicy Από το SPICYIIFF του 2022

spicy Από το SPICYIIFF του 2022

spicy Από το SPICYIIFF του 2022

Τι είναι το Spicy Independent International Film Festival;

Το SPICYIIFF είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ με κύριο γνώμονα την προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου μέσω ενός εκλεκτικού μείγματος εξαιρετικών ταινιών μικρού μήκους ταινιών απ’ όλο τον κόσμο. Απευθύνεται σε όλους τους θεατές άνω των 18 ετών, στους λάτρεις του κινηματογράφου, στους καλλιτέχνες, καθώς και σε όλους του πολίτες που επιλέγουν την διασκέδασή τους μέσω του κινηματογράφου.

Πώς συνδυάζεις τις ιδιότητές του σκηνοθέτη και του υπεύθυνου ενός φεστιβάλ;

Δεν τίθεται θέμα συνδυασμού, αλλά αγάπης για την κινηματογραφική Tέχνη, την καλλιτεχνική δημιουργία αλλά και την προβολή της. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έχω την ευκαιρία να παρακολουθώ ολόκληρο τον χρόνο τις καινούριες παραγωγές ξεχωρίζοντας τους νέους ταλαντούχους δημιουργούς και δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

our males and females Our Males and Females

dipped in black Dipped in Black

Τι κενό καλύπτει ανάμεσα σε τόσα φεστιβάλ που γίνονται στην πόλη;

To SPICYIIFF δημιουργήθηκε στην περίοδο της καραντίνας, σε μία εποχή που η Τέχνη είχε μπει σε παύση. Μετά το πλήγμα των τελευταίων τριών χρόνων στον Πολιτισμό, θέλαμε να συμβάλλουμε στην προώθηση του σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο ,μη γνωρίζοντας αν και κατά πόσο θα συνέχιζε η προηγούμενη “κανονικότητα”. Θέλαμε να δώσουμε ένα ακόμη βήμα σε ανεξάρτητες παραγωγές μικρού μήκους ταινιών της τριετίας αυτής, ώστε το έργο τους να συναντηθεί με το κοινό καθώς οι μικρού μήκους ταινίες είναι δύσκολο να προβληθούν παρά μόνο σε φεστιβάλ και ταυτόχρονα να συνεχιστεί η μαγεία του να παρακολουθείς μια ταινία σε ένα κινηματογράφο σε κοινωνία με τους υπόλοιπους θεατές. Η πρώτη έκδοση του φεστιβάλ αγαπήθηκε αμέσως και δημιουργήθηκε ένας στέρεος πυρήνας νέων κινηματογραφιστών που παρουσίασαν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό. Φέτος στην δεύτερη έκδοση του συνεχίζουμε πιο δυναμικά με την υποστήριξη σημαντικών φορέων όπως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και η ΕΡΤ, συνεργασίας με το Φεστιβάλ Δράμας και τη SAE Athens, και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

μια θέση στον ήλιο Μια Θέση στον Ηλιο του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

Κουτί Το Κουτί της Εύας Στεφανή

Ποια είναι τα highlights της φετινής διοργάνωσης;

Το φετινό́ Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει 28 ελληνικές και 19 διεθνείς παράγωγες. Ταινίες οι οποίες επιλέχθηκαν αναμεσά σε 716 συμμέτοχες, στη βάση της ευρηματικής αφηγηματικής τους δομής, της πρωτοποριακής τους φόρμας και της θεματικής τους πρωτοτυπίας. Ταινίες που θίγουν κοινωνικά́ και περιβαλλοντικά́ ζητήματα, που θα συγκινήσουν και θα ευαισθητοποιήσουν τον θεατή́, ανοίγοντάς του ένα παράθυρο προς τον κόσμο.Εντυπωσιακή είναι η παρουσία πολλών χωρών που δεν έχουν ανεπτυγμένη κινηματογραφική παραγωγή με υπέροχες ταινίες. Ενδεικτικά αναφέρω χώρες όπως Ακτή Ελεφαντοστού, Ιορδανία, Δομινικανή Δημοκρατία.Επίσης φέτος εγκαινιάζουμε την ενότητα «Παράλληλο Πρόγραμμα» με αφιερώματα στις μικρού μήκους ταινίες των σημαντικών σκηνοθετών Εύα Στεφανή, Κωνσταντίνο Γιάνναρη και Αχιλλέα Κυριακίδη, δίνοντας την ευκαιρία και στις νεότερες γενιές να γνωρίσουν το έργο τους με ταινίες που σπάνια προβάλλονται.

Αχινός
Αχινός

παρέλαση Παρέλαση

Πως μπορεί ένα φεστιβάλ σαν το Spicy να αφυπνίσει συνειδήσεις, να δημιουργήσει κοινότητες, να εμπνεύσει τη νέα γενιά;

Υπάρχοντας! Υπογραμμίζω, βέβαια, τη σημασία του Φεστιβάλ ως προς τη στήριξη της τοπικής κινηματογραφικής παραγωγής, αφού αποτελεί́ εφαλτήριο για τους κινηματογραφιστές να πειραματιστούν με την κινηματογραφική φόρμα, αλλά και να αναπτύξουν δεξιότητες και δίκτυο επικοινωνίας συμμετέχοντας στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας τη δουλειά́ τους σε ένα ευρύ́ και απαιτητικό κοινό καθώς και σε μία Διεθνή Κριτική Επιτροπή.Το 2ο SPICYIIFF θα πραγματοποιηθεί από τις 4 εώς τις 11 Δεκεμβρίου 2023 στο STUDIO New Star Art Cinema.Σας καλούμε όλους λοιπόν να παρακολουθήσουμε κινηματογράφο, να συζητήσουμε για τις ταινίες, να περάσουμε όμορφα και να δημιουργήσουμε μαζί́ νέες αναμνήσεις. Ταινίες οι οποίες θα συναρπάσουν, θα ψυχαγωγήσουν, θα προβληματίσουν, θα προκαλέσουν. Ευχαριστούμε όλους τους δημιουργούς που επέλεξαν να στείλουν τις ταινίες τους στο φεστιβάλ καθώς και όλους τους συντελεστές τους. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ́ σε όλους όσοι εργάζονται για το φεστιβάλ, για την αγάπη και τον επαγγελματισμό́ τους. Κλείνοντας, συγχαίρω θερμά και να ευχαριστώ τον Καλλιτεχνικο Διευθυντη του Φεστιβάλ Γιάννη Χαρμπάτση

spicy

SPICYIIFF23 | INFO

4, 5 & 6 Δεκεμβρίου 21:00
Διαγωνιστικό Τμήμα SPICYIIFF 2023
Με είκοσι οκτώ (28) ταινίες εγχώριας και δέκα εννέα (19) διεθνούς παραγωγής.

8, 9 & 10 Δεκεμβρίου 00:00
Παράλληλες Δράσεις
Μεταμεσονύχτια Αφιερώματα στους: Κωνσταντίνο Γιάνναρη, Εύα Στεφανή και Αχιλλέα Κυριακίδη

11 Δεκεμβρίου 21:00
Τελετή Λήξης και Απονομή Βραβείων
Την Τελετή Λήξης θα ανοίξει ο διακεκριμένος συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης στο πιάνο. Την απονομή βραβείων παρουσιάζουν οι: Ματίνα Νικολάου και Γιάννης Χαρμπάτσης. Ακολουθεί προβολή των ταινιών που θα βραβευτούν.

Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Spicy Film Festival, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στο λογαριασμό του στο instagram.

spicey