Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (29 Φεβρουαρίου - 6 Μαρτίου 2024)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (29 Φεβρουαρίου - 6 Μαρτίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

the klezmer project

The Klezmer Project των Λεάντρο Κοχ, Παλόμα Σάσμαν | Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο Exile Room

Από την Αργεντινή και τη Βαρκελώνη μέχρι τις ξεχασμένες γωνιές της Ανατολικής Ευρώπης, ο χορός και η μουσική έχουν την τιμητική τους στο Exile Room τον Φεβρουάριου. Και, μάλιστα, μέσα από δύο ξεχωριστά ντοκιμαντέρ που δεν διστάζουν να φλερτάρουν προκλητικά με τη μυθοπλασία!

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου προβάλλεται το «The Klezmer Project» που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2023.

Ο Λέαντρο, ένας Αργεντίνος οπερατέρ που βγάζει τα προς το ζειν τραβώντας εβραϊκούς γάμους, ερωτεύεται την Παλόμα που παίζει κλαρινέτο σε μια μπάντα Klezmer. Τι είναι το Klezmer; Καλό ερώτημα, και μάλιστα ένα ερώτημα που ούτε ο ίδιος ο Λεάντρο μπορεί καλά-καλά να απαντήσει. Αυτό, όμως, δεν τον σταματάει από το να πει ψέματα στην Παλόμα ότι ετοιμάζει ένα εθνογραφικό ντοκιμαντέρ για τη μουσική Klezmer – που στην πραγματικότητα είναι ένα υπό εξαφάνιση λαϊκό είδος από τα βάθη της Ανατολικής Ευρώπης, με ρίζες στους ταξιδιάρικους Ρομά αλλά και στην ίδια την κλασική μουσική παράδοση. Ακολουθώντας την Paloma, ο Leandro θα διασχίσει την κρυφή πλευρά της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας, στο κατόπι μιας γυναίκας αλλά και μιας απειλούμενης μελωδίας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

kino athens 2024

Kino Athens 2024 | 1 έως 10 Μαρτίου

Ογδόντα ανεξάρτητες ταινίες από κάθε είδος και κάθε γωνιά του κόσμου θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο από 1 έως 10 Μαρτίου 2024 στην Τεχνόπολη και το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υπό την Αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας Kino Athens.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ εδώ.

ελευσισ

3ήμερο προβολών ντοκιμαντέρ | 1 έως και 3 Μαρτίου στο Σινέ Ελευσίς

Από την 1η Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου, τρία θεματικά τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.

Το πρώτο τριήμερο (1 έως 3 Μαρτίου) είναι αφιερωμένο στους Ανθρώπους και την Κοινωνία της Ελευσίνας. Εδώ, θα προβληθούν οι δυο ξεχωριστές δημιουργίες του «κινηματογραφιστή της Ελευσίνας» Φίλιππου Κουτσαφτή, «Αγέλαστος Πέτρα» και «Οι Ελευσίνιοι», όπως επίσης και το νέο ντοκιμαντέρ «Με το Στάχυ στη Φανέλα» των Γιάννη Κανάκη, Γιάννη Παναγιωταράκου & Άννας Ψαρρά για την ιστορία του Πανελευσινιακού Αθλητικού Ομίλου από τη δημιουργία του, το 1931, μέχρι σήμερα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας εδώ.

white dog

White Dog του Σάμουελ Φούλερ | Σάββατο 2 Μαρτίου στις 00.30 στο Cinobo Οπερα από το «Midnight Express»

H Τζούλι χτυπά κατά λάθος ένα λευκό σκυλί με το αυτοκίνητο της. Θα πάρει το πληγωμένο γερμανικό ποιμενικό υπό την προστασία της, μέχρι που έντρομη θα ανακαλύψει πως ο σκύλος είναι εκπαιδευμένος να επιτίθεται με λυσσαλέα οργή σε αφροαμερικάνους, από τον ρατσιστή πρώην ιδιοκτήτη του - μια τακτική που πηγαίνει πίσω στα χρόνια της σκλαβιάς, τα χρόνια όπου "ανθρώθηκε" η Άγρια Δύση. Eνας αφροαμερικάνος εκπαιδευτής σκυλιών αναλαμβάνει τη θεραπεία του - ο λευκός σκύλος όμως θα αποδράσει. Μπορεί τελικά να "θεραπευτεί" το μικρόβιο του ρατσισμού;

To φιλμ του Σάμουελ Φούλερ από το 1982 γίνεται ο επίκαιρος σχολιασμός της εποχής μας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε εισιτήρια εδώ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.