Buzz

Περιμένοντας τον «Snowman» του Μάικλ Φασμπέντερ

στα 10

Η βασισμένη στο βιβλίο του Τζο Νέσμπο ταινία του Τόμας Αλφρεντσον, αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες της.

Περιμένοντας τον  «Snowman» του Μάικλ Φασμπέντερ

Ο Μάικλ Φασμπέντερ υποδύεται στο φιλμ, έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ήρωες του Νορβηγού συγγραφέα Τζο Νέσμπο, τον Χάρι Χόλε, πρωταγωνιστή σε δέκα βιβλία του, έναν αστυνομικό τον οποίο το Σώμα στο Οσλο θεωρεί από ιδιοσυγκρασιακό ως επικίνδυνο.

Σ' αυτήν εδώ την ιστορία, ένα αγοράκι ξυπνά στο σπίτι του και δε βρίσκει πουθενά τη μαμά του: μόνο στον κήπο υπάρχει ένας φρεσκοφτιαγμένος χιονάνθρωπος με το ροζ μαντίλι της δεμένο στο λαιμό του. Καθώς το χιόνι σκεπάζει τα πάντα, ο Χάρι Χόλε συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται στο κατόπι ενός κατ' εξακολούθηση δολοφόνου που παίζει στην έδρα του - και το χιόνι λιώνει υπερβολικά αργά για να βοηθήσει την έρευνα.

Δείτε ακόμη: Ο «Snowman» του Τζο Νέσμπο... ζεσταίνεται

the snowman 607

Η Ρεμπέκα Φέργκιουσον και η Σαρλότ Γκενσμπούρ συμπρωταγωνιστούν σε αυτό το φιλμ, αλλά το βάρος βρίσκεται φυσικά στους ώμους του Φασμπέντερ, αφού εν δυνάμει μπορεί να κρατά την τύχη ενός πολύ πετυχημένου κινηματογραφικού franchise στα χέρια του.

the snowman 607

«Εχει σίγουρα το ύφος ενός scandi-noir, είναι πολύ πλούσιο και ενδιαφέρον» λέει ο ίδιος «και νομίζω ότι θα είναι πολύ τρομακτικό, θα έχει μερικές σκηνές που θα σε κρατάνε στην άκρη της θέσης σου. Εν τούτοις κάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι ότι ο Χάρι Χόλε είναι μια μάλλον ατελής ιδιοφυία σε ότι αφορά στη δουλειά του. Είναι ένας εξαιρετικός ντετέκτιβ, αλλά είναι γεμάτος ελαττώματα. Είναι πολύ ανθρώπινος».

the snowman 607

Και συνεχίζει: «Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια σκηνή πάλης με κάποιον, ο Χάρι δεν είναι ο Τζακ Ρίτσερ. Πολλές φορές θα βγει εξαιρετικά τσαλακωμένος από τέτοιες “συναντήσεις”. Κι αυτό είναι κάτι που μου αρέσει. Βρίσκω ότι υπάρχει κάτι αστείο σε αυτό. Και νιώθω ότι ο χαρακτήρας και το φιλμ, έχουν σίγουρα χιούμορ σε κάποιο επίπεδο».

Οι πρώτες εικόνες από το φιλμ και το πρώτο teaser poster της ταινίας πάντως που θα είναι έτοιμη για τις αίθουσες στο τέλος του χρόνου, δείχνουν μάλλον σοβαρές και σκοτεινές. Και μεταξύ μας, αυτό μας αρέσει.

the snowman 607

Update 19.07: Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ του «The Snowman» που μόλις κυκλοφόρησε

Δείτε ακόμη: