Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Μάριος Πιπερίδης περνάει την πράσινη γραμμή «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ»

στα 10

Με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, ο Μάριος Πιπερίδης φέρνει το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας το Χρυσό Αλέξανδρο και μαζί μια παρουσίαση του κυπριακού όπως είναι αυτή τη στιγμή.

Ο Μάριος Πιπερίδης περνάει την πράσινη γραμμή «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ»

«To "Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ»" ειναι μια πολιτική κωμωδία που πραγματεύεται το παρόλογο των διαχωριστικών γραμμών, των συνόρων γενικότερα και την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το κυπριακό προβλήμα αυτή τη στιγμή.»

«Η ταινία προσπαθεί να παρουσιάσει το κυπριακό όπως είναι αυτή τη στιγμή, μέσα από την απλή ιστορία ενός Ελληνοκύπριου που χάνει το σκύλο του στα κατεχόμενα και προσπαθεί απεγνωσμένα να τον φέρει πίσω παράνομα αφού ο κανονισμός της Πράσινης Γραμμής απαγορεύει τη διέλευση ζώων ή φυτών από τις τουρκοκρατούμενες στις ελεύθερες περιοχές.»

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος από την 1η μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει τα πάντα, καθώς συμβαίνουν. Διαβάστε εδώ όσα χρειάζεται να ξέρετε για το φετινό Φεστιβάλ.

Smuggling hendrix 607

Τόσο απλά, τόσο ρητά, τόσο κινηματογραφικά, ο Μάριος Πιπερίδης αφηγείται μια ιστορία για την τελευταία διχοτομημένη ευρωπαϊκή χώρα, την Κύπρο στην οποία ζει και εργάζεται κάνοντας σινεμά που σπάνε τις διαχωριστικές γραμμές.

Το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» φτάνει για την πανελλήνια πρώτη προβολή του στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ως μια από τις τρεις ταινίες του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος, έχοντας ήδη κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, φεύγοντας με το Μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

«Σίγουρα κάθε βραβειο είναι μια επιβράβευση για την δουλειά που έγινε, όχι μόνο για τον σκηνοθέτη, αλλά και για τους ηθοποιούς, το προσωπικο, τους χρηματοδότες και όσους στήριξαν την ταινία. Η συγκεκριμένη βράβευση σίγουρα ήταν μια σημαντική διάκριση η οποία βοηθά τόσο στη διανομή της ταινίας αλλά και σε μελλοντικά σχέδια για την επόμενη ταινία», συμπληρώνει ο Μάριος Πιπερίδης.

Smuggling hendrix 607

Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ | Σκηνοθεσία, Σενάριο: Μάριος Πιπερίδης | Παραγωγοί: Τζανίν Τίρλινγκ, Μάριος Πιπερίδης, Θανάσης Καραθάνος, Μάρτιν Χάμπελ, Κώστας Λαμπρόπουλος | Συμπαραγωγός: Γιώργος Κυριάκος | Διευθυντής Φωτογραφίας: Κρίστιαν Χακ | Σκηνικά: Μιχάλης Σαμιώτης | Μοντάζ: Στυλιανός Κωνσταντίνου | Μουσική: Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου | Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου | Μακιγιάζ: Κυριακή Μελίδου | Εταιρίες Παραγωγή: AMP Filmworks, Pallas Film, Viewmaster Films | Συμπαραγωγοί: ZDF/Arte, Ministry of Education and Culture of Cyprus, MDM, ERT Με την υποστήριξη Eurimage, Creative Europe, S.E.E. Cinema Network | Πρωταγωνιστούν: Αδάμ Μπουσδούκος, Φέιθ Αλ, Βίκυ Παπαδοπούλου, Οζγκούρ Καραντενίζ

Δείτε εδώ το τρέιλερ και μία σκηνή από το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ»:



Το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» προβάλλεται την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Ολύμπιον και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 22:30 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος από την 1η μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει τα πάντα, καθώς συμβαίνουν. Διαβάστε εδώ όσα χρειάζεται να ξέρετε για το φετινό Φεστιβάλ.

Smuggling Hendrix