Buzz

«Sin City 2: A Dame to Kill For»: Στην πόλη της αμαρτίας κανείς δεν κόβει εισιτήρια...

στα 10

Παρά την ανυπομονησία, τα καυτά κορίτσια και τα ακόμη πιο καυτά αυτοκίνητα, το «Sin City 2: Α Dame to Kill For» καταχωρήθηκε ήδη ως μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της χρονιάς.

«Sin City 2: A Dame to Kill For»: Στην πόλη της αμαρτίας κανείς δεν κόβει εισιτήρια...

Οι αισιόδοξες προβλέψεις δεν βγαίνουν αληθινές στην πόλη της αμαρτίας. Το σίκουελ του «Sin City» με υπότιτλο «A Dame to Kill For» και προϋπολογισμό ανάμεσα στα 60 και τα 70 εκατομμύρια δολάρια, άνοιξε στην Αμερική με μόλις 6.5 εκατομμύρια δολάρια - ούτε τα μισά από τις προβλέψεις των ειδικών και λιγότερο από το ένα τέταρτο των εισπράξεων που είχε κάνει το πρώτο «Sin City» το 2005 αγγίζοντας τα 29.1 εκατομμύρια δολάρια.

Από την τέταρτη θέση της δεκάδας για αυτό το τριήμερο στην Αμερική (στην κορυφή ανέβηκε ξανά στην τέταρτη εβδομάδα του το «Guardians of the Galaxy»), το «Sin City 2: A Dame to Kill For» έρχεται να επιβεβαιώσει πως το χρυσωρυχείο που ακούει στον τίτλο «ταινία βασισμένη σε κόμικς» δεν είναι πάντα δοκιμασμένη συνταγή, ενώ η δεκαετία που μεσολάβησε ανάμεσα στις δύο ταινίες μάλλον έσβησε άδοξα το hype μιας ταινίας που κάποτε υπήρξε - τουλάχιστον αισθητικά - επαναστατική για τις δυνατότητες του σύγχρονου σινεμά.

Sin City 2

Διαβάστε ακόμη: «There is only Sin City»: δείτε το ακατάλληλο trailer του «Sin City 2: Α Dame to Kill For»

Το «Sin City 2: A Dame to Kill For» συγκέντρωσε μικρότερες εισπράξεις και από την αποτυχία των «Αναλώσιμων 3» την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του 2014 όπως το «The Legend of Hercules» ή το «Draft Day».

«Δεν είμασταν προετοιμασμένοι για αυτό το επίπεδο απόρριψης από το κοινό», δήλωσε ο Ερικ Λόμις της The Weinstein Company. «Σκεφτόμασταν πως το φιλμ θα πήγαινε καλύτερα. Είναι σαν να πήραμε μέρος στο ice bucket challenge αλλά χωρίς τον καλό σκοπό.»

Στην Ελλάδα το «Sin City 2: Η Κυρία Θέλει Φόνο» έρχεται στις 11 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: