Buzz

Για την καταπολέμηση της αστυνομικής βίας, ο Σάμιουελ Τζάκσον ξεκινάει ένα νέο είδος challenge - όχι ice bucket (δείτε τον)

στα 10

Mετά τα γεγονότα στο Φέργκιουσον, αλλά και το θάνατο του Ερικ Γκάρνερ στη Νέα Υόρκη, ο Σάμιουελ Τζάκσον ξεκινά ένα νέο challenge και προκαλεί τους celebrities να το κάνουν viral. Τι τους ζητά ακριβώς; Δείτε το βίντεο...

Για την καταπολέμηση της αστυνομικής βίας, ο Σάμιουελ Τζάκσον ξεκινάει ένα νέο είδος challenge - όχι ice bucket (δείτε τον)

Μετά τα εκρηκτικά γεγονότα στο Φέργκιουσον και την απαλλαγή από κάθε κατηγορία του λευκού αστυνομικού που σκότωσε το 18χρονο αφροαμερικανό μαθητή, αλλά και την αμέσως μετά απαλλαγή και των αστυνομικών του Staten Island που προκάλεσαν το θάνατο του Ερικ Γκάρνερ (#icantbreathe), η φυλετική διαμάχη στην Αμερική έχει πάρει νέες διαστάσεις κι έχει ξεκινήσει εκ νέου το διάλογο: νίκησε ποτέ η χώρα τον βαθύ ρατσισμό της; Ακόμα και μετά από την ιστορική εκλογή του πρώτου αφροαμερικανού Προέδρου, υπάρχουν βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις, συμπεριφορές και θεσμοθετημένες αντιδράσεις του κράτους απέναντι στους μη λευκούς πολίτες του;

Ο Σάμιουελ Τζάκσον πιστεύει ότι έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα. Ομως η συζήτηση πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή κι ενδιαφέρουσα - να μη ξεθυμάνει η οργή του κόσμου μετά από μερικές εβδομάδες στους δρόμους. Να βρεθούν λύσεις, να αλλάξουν οι δομές.

Σκέφτηκε λοιπόν να επαναλάβει το buzz που είχε δημιουργήσει η πρόσφατη τρέλλα με το Ice Bucket Challenge και να ξεκινήσει μία δική του πρόκληση, προσκαλώντας τους celebrities συναδέλφους του να την ενισχύσουν: να ξεπηδήσουν στο Ιντερνετ βίντεο με απλούς κι επώνυμους που θα τραγουδούν το «We ain’t gonna stop, till people are free», οι στίχοι του οποίου ξεκινούν με την τελευταία φράση του Γκάρνερ πριν εκπνεύσει, μια φράση που επανέλαβε 8 φορές στους αστυνομικούς αλλά δεν άκουγε κανείς: «I can't breathe»

I can hear my neighbor cryin’ ‘I can’t breathe’
Now I’m in the struggle and I can’t leave
Callin’ out the violence of the racist police
We ain’t gonna stop, till people are free
We ain’t gonna stop, till people are free

Δείτε τον Τζάκσον να εγκαινιάζει το πολιτικό παιχνίδι:

.

Διαβάστε ακόμα: