Industry

«Little Island»: Βραβευμένο ντοκιμαντέρ από τη SAE Athens

στα 10

Το σπουδαστικό μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Little Island» των Αγγελου Ψωμόπουλου και Αλεξ Βηλαρά, γεμίζει βραβεία το τμήμα Digital Film Making της SAE Athens.

Flix Team
«Little Island»: Βραβευμένο ντοκιμαντέρ από τη SAE Athens

Το σπουδαστικό project «Little Island», σε σκηνοθεσία Αγγελου Ψωμόπουλου και Αλεξ Βηλαρά, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ενότητας Ντοκιμαντέρ των σπουδών Digital Film Making της SAE. Η μικρού μήκους ταινία κέρδισε τις εντυπώσεις από πολύ νωρίς κι επιλέχθηκε να κάνει την πρεμιέρα της και να βραβευτεί στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το δυναμικό ξεκίνημα συνεχίστηκε με το Srem Festival (Βελιγράδι), με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας όπου βραβεύτηκε, ενώ η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο Best Film Production στα διεθνή SAE Alumni Awards στο Βερολίνο.

little island 607

Το «Little Island» ​περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου που επέλεξε να ζει για 40 περίπου χρόνια σ’ ένα μικρό νησί στα νότια της Κρήτης. Μέσα από τα χρόνια κατάφερε να διαμορφώσει τη ζωή του και να επιβιώνει παρά τις αντίξοες συνθήκες. Η ζωή του αναστατώνεται από την επιμονή των δασικών αρχών να τον απομακρύνουν από εκεί. Εκείνος όμως δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει ποτέ το μικρό νησί. Πάρτε μια γεύση από το «Little Island» στο τρέιλερ της ταινίας.



Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «Little Island» και απόφοιτοι του προγράμματος σπουδών Digital Film Making της SAE, Αγγελος Ψωμόπουλος και Αλεξ Βηλαράς, μιλάνε για την εμπειρία τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τη βράβευσή τους στα SAE Alumni Awards 2015 και για το φωτεινό μέλλον! Στη συνέντευξη συμμετέχει και ο Λευτέρης Χαρίτος, Head of Film Department της SAE, που λειτούργησε ως καθοδηγητής των σπουδαστών καθ' όλη τη διάρκεια της δημιουργίας του ντοκιμαντέρ. «Η άσκηση του ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο του προγράμματος σπουδών Digital Film Making,» εξηγεί ο Χαρίτος. «Ξεκινώντας με το μάθημα της ιστορίας του ντοκιμαντέρ και συνεχίζοντας με μαθήματα αφιερωμένα στην πρακτική σκηνοθεσία, το μοντάζ και την ηχοληψία του ντοκιμαντέρ, η ενότητα αυτή εμβαθύνει σε ένα κινηματογραφικό είδος με ιδιαίτερη ζήτηση και διαρκή ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε, μάλιστα, πως η χώρα μας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, κρύβει αμέτρητες μικρές και μεγάλες, σύγχρονες και παραδοσιακές ιστορίες, που αξίζουν να παρουσιαστούν και να αναδειχθούν από τους νέους κινηματογραφιστές.» Δείτε τη συνέντευξή τους παρακάτω:



Ο νέος κύκλος σπουδών του τμήματος Digital Film Making ξεκινά τον Οκτώβριο. Μάθετε περισσότερα στο επίσημο website της SAE Athens.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: