Buzz

O Βασίλης Βαφέας ετοιμάζεται για «Ρισάλτο»

στα 10

Εφτά χρόνια μετά την τελευταία του ταινία «Γυναικείες Συνωμοσίες», ο Βασίλης Βαφέας ολοκλήρωσε τα γυρίσματα μιας νέας ταινίας.

Flix Team
O Βασίλης Βαφέας ετοιμάζεται για «Ρισάλτο»
Photos: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Σκηνοθέτης ταινιών όπως το «Ρεπό», ή το «Ο έρωτας του Οδυσσέα» ο Βασίλης Βαφέας καταγράφει στην καινούρια ταινία του «τη σύγκρουση μεταξύ του κόσμου του θεάματος και μιας κοινωνίας που καταρρέει».

Η κεντρική ιδέα του Ρισάλτο που μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του, είναι πώς οι νέοι συνθλίβονται κάτω από το βάρος της οικογένειάς τους, αλλά και μιας κοινωνίας, που τη χαρακτηρίζουν η αναλγησία, οι απάνθρωποι στόχοι για επιτυχία και η θέληση για απόλυτη κυριαρχία πάνω στα ανεξάρτητα άτομα.

Χρησιμοποιώντας το χιούμορ και μία πλάγια και σκωπτική ματιά, το Ρισάλτο αναφέρεται σε ένα νεαρό σκηνοθέτη του θεάτρου και της τηλεόρασης, που ζει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Από τη μία μεριά είναι ο κόσμος του θεάματος, γεμάτος λάμψη και γοητεία. Από την άλλη ο οικογενειακός του περίγυρος, που αντιμετωπίζει δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες επιδεινώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις που ούτως ή άλλως είναι περίπλοκες και τραυματικές. Ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να βρει την ισορροπία μέσα από την ερωτική αναζήτηση, που κι αυτή όμως θα τον οδηγήσει σε μονοπάτια δύσβατα. Κι όλα αυτά θα γίνουν ακόμα πιο εφιαλτικά, όταν η πολιτική κατάσταση στη χώρα γίνει επικίνδυνη με την εγκαθίδρυση μιας δικτατορίας… Θα καταφέρει ο ήρωας να βρει τη διέξοδο;

risalto 607

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Νίκος Πουρσανίδης, ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Αμαλία Αρσένη, η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Τάκης Παπαματθαίου, ο Θανάσης Κουρλαμπάς και Μαρία Κατσανδρή, ενώ έναν ρόλο έχει κι ο σκηνοθέτης Βασίλης Κεσίσογλου.

Η μουσική της ταινίας είναι του Θάνου Μικρούτσικου, τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Κωστής Γκίκας, ο Νίκος Παπαδημητρίου έχει κάνει τον ήχο, η Μάγδα Καλορίτη τα κοστούμια και η Κατερίνα Ροδίου την επιμέλεια κίνησης. Τα σκηνικά έχουν κάνει ο Στέλιος Σιδηρουργός και ο Νίκος Πολίτης.

risalto 607

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή της Σίγμα Φίλμ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της ΕΡΤ, της Τονικον, των Εργαστηρίων Σκλαβής και του Κωστή Γκίκα.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες από τα γυρίσματα και επισκεφθείτε την σελίδα του φιλμ στο facebook για περισσότερες πληροφορίες.

risalto 607

risalto 607

risalto 607

risalto 607

Διαβάστε ακόμη: