Buzz

Πέθανε η Αννα Παναγιωτοπούλου

στα 10

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή η μεγάλη κωμικός, πρωταγωνίστρια αλλά και συγγραφέας του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Πέθανε η Αννα Παναγιωτοπούλου

Εχοντας μοιράσει την καριέρα της ανάμεσα στο θέατρο και την τηλεόραση, η Αννα Παναγιωτοπούλου υπήρξε αρχικά ιθύνων νους του ρηξικέλευθου και επαναστατικού Ελεύθερου Θεάτρου το 1970 (μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή και άλλους διάσημους απόφοιτους του Εθνικού Θεάτρου) και στη συνέχεια της Ελεύθερης Σκηνής, αλλά και μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές πρωταγωνίστριες της τηλεόρασης - κρατικής με τη θρυλική «Μαντάμ Σουσού» και ιδιωτικής με τεράστιες επιτυχίες όπως τις «Τρεις Χάριτες» και τη «Ντόλτσε Βίτα».

Μεγάλη κωμικός και στην πένα της, υπήρξε μέλος στη συγγραφική ομάδα της ραδιοφωνικής εκπομπής «Εδώ Λιλιπούπολη», αλλά και στις ομάδες των επιθεωρήσεων στις οποίες πρωταγωνιστούσε, τα χρόνια μετά την έκρηξη του «Ελεύθερου Θεάτρου».

αννα

Εδώ Λιλιπούπολη: Ντίνος Λύρας, Άννα Παναγιωτοπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Δημήτρης Καμπερίδης, Θόδωρος Μπογιατζής Σαπφώ Νοταρά, στο στούντιο ηχογράφησης για την αξέχαστη εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος

αννα

Με τις Αννα Κυριακού, Νένα Μεντή, Μίνα Αδαμάκη στις τηλεοπτικές «Τρεις Χάριτες»

Στο σινεμά, η Αννα Παναγιωτοπούλου έπαιξε στις τέσσερις ταινίες των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου, το «Safe Sex», το «Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο», το «Οξυγόνο» και το «Αυστηρώς Κατάληλλο», στο «Φτάσαμεε!» του Σταύρου Τσιώλη και στο «Μια φορά και ένα... μωρό» του Νίκου Ζαπατίνα το 2011.

Δείτε εδώ μια σκηνή από το «Safe Sex» του 1999:

Δείτε εδώ μια σκηνή από το «Κλάμα Βγήκε Από τον Παράδεισο» του 2001:

Δείτε εδώ μια σκηνή από την τηλεοπτική «Μαντάμ Σουσού»: