Buzz

Ρίκι Τζερβέιζ: Ιερός Πόλεμος στο twitter!

στα 10

Θύελλα έχει προκαλέσει στο twitter ο Ρίκι Τζερβέιζ, ο οποίος, με το γνωστό του ύφος, απαντάει δημόσια στα σχόλια των φονταμενταλιστών Χριστιανών, οι οποίοι δεν αποδέχονται ότι είναι ... άθεος! Μισό λεπτό να τσεκάρουμε... ναι είναι 2011!

Ρίκι Τζερβέιζ: Ιερός Πόλεμος στο twitter!

Θυμάστε πώς είχε ολοκληρώσει πέρσι την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών 2011; Εχοντας προσβάλει και τον τελευταίο άνθρωπο στο Χόλιγουντ, ο Ρίκι Τζερβέιζ κράτησε το τελευταίο σχόλιό του για τον Θεό: «Ευχαριστώ το Θεό που με έκανε άθεο!» ψέλλισε πριν την καληνύχτα του και τους τίτλους τέλους.

Αυτό έκατσε πολύ άσχημα στους κύκλους των σκληροπυρηνικών Χριστιανών, οι οποίοι του επιτίθενται με κάθε ευκαιρία. Και η τελευταία δόθηκε πρόσφατα, με το θάνατο του Κρίστοφερ Χίτσενς, του διάσημου Αγγλοαμερικανού συγγραφέα και αρθρογράφου, ο οποίος ήταν μαχητικός πρωτοπόρος του κινήματος των Νέων Αθεϊστών. Ο Ρίκι Τζερβέιζ έγραψε ένα πρώτο tweet συμπάθειας και ... άρχισε ιερός πόλεμος!

Μεγαλύτερος αντίπαλός του ο χρήστης @GodsWordIsLaw (το όνομα του οποίου είναι Κιθ), ο οποίος καταφέρεται εναντίον της διαφορετικότητας σε όποια της μορφή: γκέι, αλλόθρησκοι, αφροαμερικανοί - όλοι έχουν συναντήσει την κατάρα και τον αφορισμό του. Παράδειγμα; Την Παρασκευή αυτή ήταν η ευχή του στον εβραϊκό λαό: «Ευτυχισμένη Χάνουκα Φαρισαίοι! #γενοκτονιατωρα!»

Ο Τζερβέιζ είναι θύμα του Κιθ, αλλά και θύτης του - καθώς τον έχει περιλάβει και ξετινάξει με την κοφτερή γλώσσα του.

Στο gallery σας παραθέτουμε τα tweets με την κόντρα που έχει ανάψει φωτιές στο διαδίκτυο.