Industry

Riding the Greek Wave: Η επιστροφή!

στα 10

H Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου διοργανώνει το Σεπτέμβριο για δεύτερη χρονιά τη διημερίδα «Riding the Greek Wave» και καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο δημιουργικής επεξεργασίας treatment και παρουσίασής του.

Flix Team
Riding the Greek Wave: Η επιστροφή!

Μετά την περσινή πετυχημένη διοργάνωση του «Riding the Greek Wave» (διαβάστε αναλυτικά εδώ), η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου διοργανώνει και για δεύτερη χρονιά τη διημερίδα με θέμα τις διεθνείς συμπαραγωγές και τη διανομή, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των Ελλήνων κινηματογραφιστών - και δη των νεότερων - σχετικά με τις υπάρχουσες, διεθνείς συνθήκες παραγωγής και διανομής.

Στα πλαίσια του φετινού «Riding the Greek Wave», θα πραγματοποιηθεί διήμερο εργαστήριο δημιουργικής επεξεργασίας treatment και σεμινάριο για την καλύτερη δυνατή παρουσίαση του, σε υποψήφιους παραγωγούς.

Το workshop θα διευθύνει ο Ντάνι Τακάρ (developing executive της Element Pictures), απευθύνεται σε νέους κινηματογραφιστές (σκηνοθέτες, παραγωγούς, σεναριογράφους) και θα αφορά στην πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία.

Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν σύνοψη και treatment της ταινίας. Από αυτά τα project θα επιλεχθούν έξι (6), τα οποία θα κληθούν να τελειοποιήσουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, με τη βοήθεια του ειδικού. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν σεμινάριο pitching, με σκοπό την παρουσίαση των project τους, σε εκπροσώπους προγραμμάτων χρηματοδότησης, παραγωγούς και διανομείς.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν:

  • Σύνοψη στα Ελληνικά και Αγγλικά
  • Treatment στα Ελληνικά και Αγγλικά

Απαραίτητη είναι επίσης η χρήση της αγγλικής γλώσσας καθώς όσο το workshop, όσο και η παρουσίαση, θα γίνουν στ’ αγγλικά. Το εργαστήριο είναι περιορισμένης συμμετοχής και αφορά στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία των υποψηφίων.

Η λήξη της προθεσμίας συμμετοχής είναι η 15 Ιουλίου 2013 ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο e-mail helfiac@gmail.com

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Διαβάστε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ του Flix για το workshop που διοργανώθηκε στην πρώτη διημερίδα «Riding the Greek Wave» με θέμα τα κινηματογραφικά τρέιλερ.