Buzz

Δεν της το είχαμε, αλλά το παραδεχόμαστε: Η Ριζ Γουίδερσπουν άλλαξε τον τρόπο που κοιτάμε τις γυναίκες στην οθόνη

στα 10

Στα 23 της θήλαζε την κόρη της στα γυρίσματα του «Friends» και δύο δεκαετίες κι ένα Οσκαρ μετά, είναι εκείνη που δίνει φωνή σε πραγματικές γυναίκες για να πουν τις ιστορίες τους.

Δεν της το είχαμε, αλλά το παραδεχόμαστε: Η Ριζ Γουίδερσπουν άλλαξε τον τρόπο που κοιτάμε τις γυναίκες στην οθόνη

Μπορεί το ξανθογάλανο παρουσιαστικό, το μινιόν σώμα και η λεπτή φωνή με τη σαφή νότια προφορά να πατούσαν όλα τα κουμπιά των στερεότυπων που κουβαλάμε, όμως η Ριζ Γουίδερσπουν μάς απέδειξε όλους λάθος. Οπως και στα «Legally Blonde» της, την υποτιμήσαμε. Είχε υποψιάσει για το διαβολεμένο ταλέντο της από το «Election» του Αλεξάντερ Πέιν, αλλά και πάλι το είχαμε αποδώσει στον Πέιν κι όχι σε εκείνη. Μέχρι που παίζοντας την Τζουν Κάρτερ, σύντροφο του Τζόνι Κας στο «Walk The Line», δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ, έφυγε με το Οσκαρ Β' Γυναικείου.

Το θέμα όμως δεν είναι (μόνο) το υποκριτικό της ταλέντο τελικά. Αλλά ποιο κομμάτι της πίτας διεκδίκησε, και πήρε, στο Χόλιγουντ, αλλάζοντας το τοπίο για τις γυναίκες - μπροστά και πίσω από την κάμερα.

Διαβάστε κι αυτό: Η Ριζ Γουίδερσπουν ετοιμάζει μία νέα talk show εκπομπή αφιερωμένη σε εμβληματικές γυναίκες

Reese Witherspoon 607 4

Αγοράζοντας τα δικαιώματα του «Wild», της best seller αυτοβιογραφίας της Σέριλ Στρέιντ, και αναλαμβάνοντας την παραγωγή της κινηματογραφικής του μεταφοράς, η Γουίδερσπουν ξεκίνησε να ψάχνει για δυνατές γυναικείες ιστορίες. Μέσα σε 5 χρόνια ως παργωγός, τις βρήκε και τις πραγματοποίησε.

Μπορεί το Χόλιγουντ να παρέμεινε διστακτικό, αλλά η μικρή οθόνη της άνοιξε την πόρτα και η Γουίδερσπουν πραγματοποίησε την θριαμβευτική της επέλαση: «Big Little Lies».

Ηταν η ευκαιρία να πούμε τις ιστορίες τόσων και τόσων γυναικών στα media, με μεγαλύτερη ειλικρίνεια και γενναιότητα και πρόκληση...»

Σήμερα, είναι από τους θεμέλιους λίθους της Apple TV+ πλατφόρμας και όλοι περιμένουν να δουν το «Τhe Morning Show» με την Τζένιφερ Ανιστον - μία σειρά που υπόσχεται να αποκαλύψει πολλά για τη σεξουαλική (κι όχι μόνο) παρενόχληση των γυναικών στον εργασιακό χώρο.

Οταν ξεκινήσαμε την προπαραγωγή του «Τhe Morning Show» το #metoo δεν είχε συμβεί ακόμα «Απλά είχα αγοράσει το βιβλίο που μου είχε φανεί ενδιαφέρον. Κανένα σκάνδαλο, ούτε του Χάρβεϊ Γουάινστν, ούτε του Λες Μουνβς, δεν είχε ξεσπάσει ακόμα. Δουλεύαμε για ένα χρόνο και, ξαφνικά, τον Οκτώβριο του 2017 έγινε το μεγάλο μπαμ. Αποφασίσαμε να τα κάνουμε όλα από την αρχή. Ηταν η ευκαιρία να πούμε τις ιστορίες τόσων και τόσων γυναικών στα media, με μεγαλύτερη ειλικρίνεια και γενναιότητα και πρόκληση...»

Reese Witherspoon 607 2

Πολύ καλογραμμένοι ανδρικοί χαρακτήρες «Στο «Τhe Morning Show» οι άντρες ήρωες είναι απίστευτα καλογραμμένοι και αυτό πιστεύουμε ότι θα δικαιώσει και το αντρικό κοινό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Οταν συμβαίνει μία τέτοια κοινωνική κρίση, το εύστοχο είναι να την κοιτάμε από όλες τις πλευρές. Το #metoo έχει αποκαλύψει ότι υπάρχει ένα βαθύ τραύμα και στους άντρες και στις γυναίκες. Πώς αισθάνεται ένας άντρας σήμερα; Τι συμβαίνει όταν η γυναίκα του, η κόρη του, η φίλη του τού αποκαλύπτει τι της συνέβη; Πώς αντιδρά; Τι μπορεί να κάνει; Η σειρά κοιτά με προσοχή κι όλο αυτό το κομμάτι...»

Reese Witherspoon 607 1

Στο σετ των "Friends" πήγα 23 χρονών και θήλαζα την κόρη μου «Γνώρισα την Τζένιφερ Ανιστον (πρωταγωνίστρια σήμερα στο «Τhe Morning Show») στο σετ των «Friends», όπου έπαζα την αδελφή της Ρέιτσελ. Ημουν πάρα πολύ άγουρη, πάρα πολύ αγχωμένη. Ημουν 23 χρονών και μόλις είχα γεννήσει την Είβα. Θήλαζα στα breaks. Η Τζένιφερ τα έχασε όταν είδε το μωρό - «είσαι ήδη μαμά;». Μου στάθηκε πάρα πολύ και είμαστε φίλες από τότε. Την θαύμαζα για την ικανότητά της να παίζει μπροστά στο ζωντανό κοινό στο στούντιο, να είναι πάντα γοητευτική κι αυτοσαρκαστική και λαμπερή, ακόμα κι όταν της άλλαζαν το σενάριο την τελευταία στιγμή, δεν έχανε το ρυθμό της!»

Reese Witherspoon 607 3

Δεν είναι καθόλου απλό να είσαι εργαζόμενη γυναίκα, αλλά θέλει τόλμη και λίγη τρέλα «Δεν με νοιάζει καθόλου: κάνω όλα μου τα σημαντικά μου μίτινγκ όσο μου φτιάχνουν νύχια και μαλλιά. Είμαι παραγωγός, η Hello Sunshine εταιρία μου είναι πολύ σημαντική για μένα, αλλά ταυτόχρονα είμαι και ηθοποιός - αγαπώ πολύ την υποκριτική, με στηρίζει, είναι το βασικό μου ταλέντο. Θα τα κάνω όλα μαζί λοιπόν - μαλλιά, μέικ απ, νύχια, μίτινγκς. Και μετά θα δώσω οδηγίες και θα αφήσω τους ανθρώπους που στελεχώνουν την εταιρία να με βοηθήσουν και να τρέξουν τα πρότζεκτς. Γιατί ταυτόχρονα έχω και τρία παιδιά: η κόρη μου είναι στο κολλέγιο, ο μεγάλος μου γιος στο γυμνάσιο και ο μικρός στο δημοτικό. Προσπαθώ να είμαι και μαμά - να μαγειρεύω το δείπνο και να τρώμε όλοι μαζί, τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.»

Διαβάστε περισσότερα: