Buzz

Πεθαίνοντας για την τηλεθέαση: Τρέιλερ για το «Christine» με τη Ρεμπέκα Χολ

στα 10

Η τραγική αληθινή ιστορία της δημοσιογράφου Κριστίν Τσάμπακ, η οποία αυτοκτόνησε ζωντανά στην τηλεόραση το 1974, μεταφέρεται ανατριχιαστικά στη μεγάλη οθόνη.

Πεθαίνοντας για την τηλεθέαση: Τρέιλερ για το «Christine» με τη Ρεμπέκα Χολ

Τη γνωρίσαμε κυρίως μέσα από το «Vicky Cristina Barcelona», όπου δυστυχώς επισκιάστηκε από τις συμπρωταγωνίστριές της, Σκάρλετ Τζοχάνσον και Πενέλοπε Κρουζ. Από τότε, η Βρετανίδα ηθοποιός Ρεμπέκα Χολ έχει παραδώσει μια σειρά από εξαιρετικές ερμηνείες σε μικρούς, κυρίως, κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ρόλους, χωρίς όμως να της έχει δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξει όλο της το ταλέντο σε έναν πραγματικά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το «Christine» είναι ακριβώς αυτή η ευκαιρία για την ταλαντούχα ηθοποιό, της οποίας η ερμηνεία εδώ έχει εξυμνηθεί από τους κριτικούς στο φεστιβαλικό κύκλωμα όπου έχει μέχρι τώρα προβληθεί, όπως στα φεστιβάλ του Σάντανς και του Τορόντο.

Διαβάστε ακόμη: Η Εύα Γκριν είναι μια επικίνδυνη γυναίκα στη νέα ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι

Christine 607

Σκηνοθετημένο από τον Αντόνιο Κάμπος, δημιουργό των ανεξάρτητων «Afterschool» και «Simon Killer», το βασισμένο σε αληθινή ιστορία φιλμ εξιστορεί τις τελευταίες εβδομάδες από τη ζωή της Κριστίν Τσάμπακ, μιας τηλεοπτικής ρεπόρτερ από τη Φλόριδα, η οποία αυτοκτόνησε ζωντανά στον αέρα το καλοκαίρι του 1974.

Προφανώς, το προδιαγεγραμμένο φινάλε της ιστορίας αφαιρεί κάτι από το σασπένς μιας τέτοιας ταινίας, κάτι που από την άλλη αφήνει χώρο στον σκηνοθέτη και τη χαρισματική πρωταγωνίστρια να ανατρέξουν στα γεγονότα που οδήγησαν στην ακραία αυτή πράξη μιας δυναμικής και φιλόδοξης γυναίκας η οποία αντιμετώπισε τρομερή πίεση από το οικογενειακό και επαγγελματικό της περιβάλλον προκειμένου να δοκιμάσει τα όριά της και να αυξήσει τα νούμερα της τηλεθέασης, καταρρακώνοντας την ευάλωτη ψυχολογία της και κάνοντάς την να προσφέρει εν τέλει το υπέρτατο θέαμα στο αδηφάγο τηλεοπτικό κοινό.

Christine 607

Το τρέιλερ φανερώνει μια αβάσταχτη υπόκωφη ένταση και μια όντως σύνθετη ερμηνεία από τη Χολ, η οποία θα μπορούσε με αυτή την ταινία να κάνει την έκπληξη και να φτάσει μέχρι τις οσκαρικές υποψηφιότητες. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι θα θέλαμε να τη βλέπουμε πιο συχνά σε πρωταγωνιστικούς ρόλους όπως αυτός.

Δείτε το βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη

Christine poster 607