Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρώτες εικόνες από το «Mud» του Τζεφ Νίκολς με τον Μάθιου ΜακΚόναχι!

στα 10

Ποιος είναι ο Τζεφ Νίκολς; Ενας από τους καλύτερους σκηνοθέτες των τελευταίων χρόνων και ο άνθρωπος που υπέγραψε το σχεδόν αριστουργηματικό «Καταφύγιο» που είδαμε πέρσι στις αίθουσες. Η νέα του ταινία «Mud» βρίσκεται στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 65ου Φεστιβάλ Καννών και οι πρώτες εικόνες προιδεάζουν για μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες ταινίες της χρονιάς.

Πρώτες εικόνες από το «Mud» του Τζεφ Νίκολς με τον Μάθιου ΜακΚόναχι!

Το «Mud» αφηγείται την ιστορία ενός δραπέτη που και της φιλίας του με ένα 14χρονο αγόρι που τον βοηθάει να αποδράσει από έναν νησί στο Μισισιπί και τον φέρνει ξανά κοντά στην αγαπημένη του.

«Ενα παραμύθι για την αγάπη» που θυμίζει το «Στάσου Πλάι Μου», το πειγράφει ο Μάθιου ΜακΚόναχι που πρωταγωνιστεί, μαζί με την Ρις Γουίδερσπουν, τον Μάικλ Σάνον και τον μικρό Τάι Σέρινταν που πρωταγωνιστούσε στο «Δέντρο της Ζωής». «Ο Μαντ είναι ένας ονειροπόλος. Ενας αριστοκράτης της καρδιάς. Είναι αφοσιωμένος στην κοπέλα που αγαπάει από τότε που ήταν δέκα ετών. Είναι σαν ένα γέρικο λαμπραντόρ. Περιμένει, ξέρει πως αυτή κάποια ημέρα θα επιστρέψει ξανά σε αυτόν. Θα την περιμένει για πάντα, όσες φορές αν αυτή φεύγει από κοντά του.»

Στη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του στο Φεστιβάλ των Καννών, ο Τζεφ Νίκολς έκανε πέρσι έκπληξη με το «Καταφύγιο» που κέρδισε το βραβείο του τμήματος «Εβδομάδα Κριτικής» και φέτος επιστρέφει στην Κρουαζέτ ανάμεσα στους μεγάλους, διαγωνιζόμενος με το «Mud» για το Χρυσό Φοίνικα.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την ταινία θυμίζουν την απόκοσμη ατμόσφαιρα του «Καταφυγίου» και ίσως είναι το «Mud» που θα αποδείξει πόσο ταλέντο κρύβει μέσα του ο Μάθιου ΜακΚόναχι.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες και διαβάστε περισσότερα για το επίσημο πρόγραμμα του 65ου Φεστιβάλ Καννών.