Buzz

Οι Portishead διασκευάζουν ABBA στο soundtrack του «High-Rise» του Μπεν Γουίτλι!

στα 10

Το ακριβοθώρητο συγκρότημα κυκλοφόρησε επιτέλους τη διασκευή του στο διάσημο τραγούδι των ABBA, «SOS», που κοσμεί το soundtrack του «High-Rise» του Μπεν Γουίτλι με τον Τομ Χίντλστον.

Οι Portishead διασκευάζουν ABBA στο soundtrack του «High-Rise» του Μπεν Γουίτλι!

Μπορεί να είναι ακόμα άγνωστο (και μάλλον απίθανο) αν το δυστοπικό «High-Rise» του Μπεν Γουίτλι θα βρει ποτέ το δρόμο του για τις ελληνικές αίθουσες, ωστόσο οι φαν του εκκεντρικού Βρετανού σκηνοθέτη μπορούν πλέον να ξεγελάσουν την πείνα τους με ένα μικρό ορεκτικό που θα ικανοποιήσει επίσης τους πολυάριθμους θαυμαστές των ακριβοθώρητων Portishead, της πρωτοπόρας trip hop μπάντας που έκανε σημαία της την υψηλής αισθητικής μελαγχολία.

Διαβάστε ακόμη: O Τομ Χίντλστον κάνει (και δείχνει) σχεδόν τα πάντα στο νέο τρέιλερ του «High-Rise»

High-Rise 3

Βασισμένη στο ομώνυμο φουτουριστικό μυθιστόρημα του Τζέιμς Γκρέιαμ Μπάλαρντ, η ταινία θέλει τον Τομ Χίντλστον στο ρόλο ενός γιατρού ο οποίος μετακομίζει σε ένα πολυτελές συγκρότημα υπερσύγχρονων κατοικιών, για να δει σύντομα τους ταξικά διαχωρισμένους ενοίκους του να ξεφεύγουν εκτός ελέγχου. Οπως σχεδόν κάθε αμφιλεγόμενη κινηματογραφική δημιουργία του παραγνωρισμένου Γουίτλι, το «High-Rise» δίχασε κριτικούς και κοινό αμέσως μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο, προκαλώντας αντιφατικά σχόλια που κυμαίνονταν από το προκλητικό αριστούργημα έως τη φιλόδοξη αποτυχία και το παταγώδες φιάσκο.

Αυτό που σίγουρα άφησε θετικές εντυπώσεις, πάντως, ήταν το μινιμαλιστικό ηλεκτρονικό σκορ του πάντοτε αξιόπιστου Κλιντ Μάνσελ (μόνιμου συνεργάτη, μεταξύ άλλων, του Ντάρεν Αρονόφσκι), αν και αναμφίβολα το μεγαλύτερο buzz προκάλεσε ίσως η διασκευή που πραγματοποίησαν οι Portishead σε ένα από τα πιο διάσημα κομμάτια των ABBA, το «SOS», η οποία ντύνει μια χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας.

Διαβάστε ακόμη: Θέλατε ποτέ κάτι παραπάνω; Ο Τομ Χίντλστον νοικιάζει διαμέρισμα στο «High-Rise»

High-Rise 9

Παροιμιωδώς γνωστό για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους παραδίδει δισκογραφικές κυκλοφορίες, το συγκρότημα δεν έχει δώσει δείγματα δουλειάς μέσα στα τελευταία επτά χρόνια, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο ξεχωριστή τη συμμετοχή τους στο φιλμ του Γουίτλι. Πιο συγκεκριμένα, η διασκευή τους στο «SOS» αποτελεί την πρώτη τους δουλειά που βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά το μεμονωμένο τραγούδι «Chase the Tear», που κυκλοφόρησαν το 2009 για φιλανθρωπικούς σκοπούς, και μετά το τελευταίο τους πλήρες άλμπουμ, «Third», επίσης του 2009, και όπως θα περίμενε κανείς απέχει έτη φωτός από το χαρωπό πρωτότυπο που μας χάρισαν οι ABBA το 1975.

Oπως δήλωσε μάλιστα ο Γουίτλι, το συγκρότημα εμμένει –μάλλον σαδιστικά– στην απόφασή του να μην κυκλοφορήσει το τραγούδι ως μέρος του soundtrack ή κάποιας άλλης δισκογραφικής δουλειάς. Απολαύστε το, λοιπόν, όπως μπορείτε, και είμαστε σίγουροι ότι η στοιχειωμένη φωνή της Μπεθ Γκίμπονς δεν θα δυσκολευτεί να σας μεταφέρει σε ένα δυσοίωνο μέλλον...


Διαβάστε ακόμη

High-Rise soundtrack