Buzz

Πολ Τόμας Αντερσον: επόμενος «Master», ο Τόμας Πίντσον!

στα 10

Η προβολή και η προώθηση του «The Master» στο Φεστιβάλ Βενετίας, είναι για τον Πολ Τόμας Αντερσον ένα διάλειμμα! Ο σκηνοθέτης δουλεύει ήδη την επόμενη ταινία του, διασκευάζοντας Τόμας Πίντσον.

Πολ Τόμας Αντερσον: επόμενος «Master», ο Τόμας Πίντσον!

Μπορεί ο Τόμας Πίντσον να είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς, τα βιβλία του όμως, λόγω της πυκνής, σύνθετης γραφής του, ελάχιστα έχουν μεταφερθεί σε άλλες τέχνες και στον κινηματογράφο.

Ο Πολ Τόμας Αντερσον διαθέτει την απαραίτητη γενναιότητα! Δίνοντας συνεντεύξεις στο πλαίσιο της πρεμιέρας και της προώθησης της νέας του ταινίας, «The Master», στο 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο Αντερσον επιβεβαίωσε ότι η επόμενη ταινία του, θα είναι μεταφορά του «Inherent Vice» του Τόμας Πίντσον!

«Ελπίζω ότι σύντομα θα ξεκινήσω την παραγωγή του ‘Inherent Vice’. Αυτήν την εποχή γράφω το σενάριο. Για να είμαι ειλικρινής, με βοηθά ν’ ανταπεξέλθω σ’ αυτό εδώ, την περιπέτεια του ‘Master’. Είναι απίστευτα διασκεδαστικό, αλλά είναι ταυτόχρονα και τόσο διαφορετικό κείμενο. Είναι θαυμάσιο να έχω ξαφνικά ένα συνεργάτη, με τη μορφή του Τόμας Πίντσον, όσο δουλεύω πάνω στο βιβλίο,» είπε ο Πολ Τόμας Αντερσον σε συνέντευξή του στο Screen.

Και μιλώντας στο Empire, πρόσθεσε, «Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα μου πάρει η προετοιμασία, ελπίζω όχι πολύ. Θα ήθελα τα ερχόμενα χρόνια να είμαι πιο παραγωγικός. Αλλά θα δούμε… Είναι δύσκολο και μαζί απολαυστικό… σα να βγαίνεις βόλτα με το αυτοκίνητο του μπαμπά σου!»

Το «Inherent Vice» του Τόμας Πίντσον (κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με τον τίτλο «Εμφυτο Ελάττωμα»), εκτυλίσσεται στο Λος Αντζελες, το χειμώνα του ’69 και το καλοκαίρι του’70, όταν η σύλληψη και η δίκη του Τσαρλς Μάνσον επικρατούσε στα media. Ηρωας είναι ο Ντοκ Σπορτέλο, ένας μπαφάκιας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος συναντά τυχαία μια παλιά του κοπέλα κι εμπλέκεται άθελά του στο δικό της σχέδιο απαγωγής ενός ζάπλουτου μεγαλοεργολάβου, τον οποίο εκείνη τυχαίνει να αγαπάει.

Ακόμα καλύτερα: για τον πρωταγωνιστικό ρόλο το όνομα που ακούγεται περισσότερο είναι αυτό του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, παρότι ο Πολ Τόμας Αντερσον δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «The Master»

Διαβάστε εδώ τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου των συντελεστών του «The Master» στο Φεστιβάλ Βενετίας

Διαβάστε τα πάντα για το 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ειδικό τμήμα του Flix!