Industry

Ποιος είναι ο Δημήτρης Λεωνίδας, που το Screen ξεχωρίζει ως «σταρ του αύριο»;

στα 10

Στην ετήσια λίστα του έγκυρου κινηματογραφικού περιοδικού Screen International, με τους «Σταρ του Αύριο», τους ανερχόμενους Βρετανούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες που θα μάς απασχολήσουν στο κοντινό μέλλον, ένα όνομα μάς έκανε να το διαβάσουμε πιο προσεκτικά.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Λεωνίδας, που το Screen ξεχωρίζει ως «σταρ του αύριο»;

Κάθε χρόνο, το Screen International δημοσιεύει τη λίστα «Stars of Tomorrow», επιλέγοντας τους νεαρούς Βρετανούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες που ετοιμάζονται για τα μεγάλα βήματα της καριέρας τους προσεχώς. Στη λίστα αυτή, στο παρελθόν, έχουν εμφανιστεί, όταν ήταν ακόμα άγνωστα, ονόματα σαν των Τζέιμς ΜακΑβόι, Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Εμιλι Μπλαντ, Αντρεα Ράιζμπορο, Αντριου Γκάρφιλντ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τομ Χίντλστον και Αντρεα Αρνολντ, σε μια πλούσια σε ταλέντο λίστα.

Φέτος, στην «Τάξη του 2013» που μόλις δημοσιεύτηκε, εμφανίζεται στην κατηγορία των ηθοποιών και ο Ντιμίτρι Λεονάιντας, Δημήτρης Λεωνίδας για πιο εύκολο, γεννημένος στο Λονδίνο από Αγγλίδα μητέρα και Κύπριο πατέρα. Από τις τρεις αδελφές του, οι δύο, η Στέφανι και η Τζορτζίνα, είναι επίσης ηθοποιοί: η δεύτερη, μάλιστα, υποδύθηκε την Κέιτι Μπελ στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ».

Ο Δημήτρης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη (μικρή) οθόνη, σ’ ένα επεισόδιο του «Casualty» κι αυτό γρήγορα τον οδήγησε σε μόνιμο ρόλο στη σειρά του BBC, «Grange Hill», όπου υποδύθηκε τον Τζος για τέσσερα χρόνια, από το 2001 ως το 2004. Η τηλεοπτική του διαδρομή πέρασε κι από το «The Bill», το «Doctor Who» και τον «Sinbad». Στο σινεμά έπαιξε για πρώτη φορά στο «Tormented» του Τζον Ράιτ, δίπλα στο Αλεξ Πέτιφερ, ενώ υποδύθηκε και τον… Λεωνίδα, στο «Centurion» του Νιλ Μάρσαλ.

Φέτος ο Δημήτρης Λεωνίδας ετοιμάζεται για πιο «ενήλικη» δημοτικότητα, μια και κρατά έναν, απ’ ό,τι φαίνεται, αξιοπρόσεκτο ρόλο στο «The Monuments Men», τη νέα σκηνοθετική δουλειά του Τζορτζ Κλούνεϊ, όπου θα συμμετέχει μαζί με τον Ματ Ντέιμον, την Κέιτ Μπλάνσετ, τον Ζαν Ντιζαρντέν, τον Μπιλ Μάρεϊ και τον Τζον Γκούντμαν, σε μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της επόμενης χρονιάς (διαβάστε περισσότερα για το «The Monuments Men» εδώ). Το Screen πιστεύει ότι αυτός ο ρόλος θα είναι το διαβατήριο του Δημήτρη Λεωνίδα για μια σημαντική καριέρα. Να το πιστέψουμε κι εμείς!

Δείτε ολόκληρη τη λίστα των «Stars of Tomorrow 2013» του Screen International εδώ.