Buzz

«Pieta»: O Κιμ Κι Ντουκ που ξέρουμε (και αγαπάμε)

στα 10

Η καινούρια ταινία του Κορέατη δημιουργού αφήνει στην άκρη τους πειραματισμούς και υπόσχεται μια κινηματογραφική εμπειρία σαν αυτές που μας έκαναν να αγαπήσουμε το ιδιαίτερο, γεμάτο ένταση σινεμά του.

«Pieta»: O Κιμ Κι Ντουκ που ξέρουμε (και αγαπάμε)

Oλα δείχνουν πως η «Pieta» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Βενετίας, δίνοντας στον Κιμ Κι Ντουκ την ευκαιρία να κερδίσει και πάλι τη θέση του ανάμεσα στους πιο ενδιαφέροντες σκηνοθέτες των ημερών μας, μετά την προσωπική κρίση που τον οδήγησε να εγκαταλείψει για αρκετό καιρό την σκηνοθεσία.

Κι αν η επιστροφή του με το «Arirang» υπήρξε μια προσωπική κάθαρση, η αλήθεια είναι πως δεν έφερε πίσω το κοινό του, καθώς το εξομολογητικό εκείνο φιλμ δεν μπόρεσε να διασχίσει τα σύνορα των φεστιβάλ και να βρει διανομή στις αίθουσες του πλανήτη.

Κάτι που ως ένα βαθμό συνέβη και με την επόμενη ταινία του «Amen», που έκανε την πρεμιέρα της στο περσινό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν κι έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. Ομως το «Pieta», δείχνει να αφήνει στην άκρη τους πειραματισμούς και την ενδοσκόπηση, προσφέροντας σαν πρώτο δείγμα, ένα γοητευτικό τρέιλερ γεμάτο ένταση, που θυμίζει τις παλιότερες ταινίες του δημιουργού του.

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που δουλεύει για έναν τοκογλύφο. Χωρίς οικογένεια, χωρίς συναισθηματικούς δεσμούς δεν έχει κανένα πρόβλημα να φέρει εις πέρας ακόμη και την πιο σκληρή αποστολή που του αναθέτει το αφεντικό του. Μέχρι τη στιγμή που μια γυναίκα εμφανίζεται στη ζωή του, λέγοντάς του ότι είναι η μητέρα του. Κι αν αρχικά αρνείται να την πιστέψει, σύντομα αρχίζει να δένεται μαζί της, για να ανακαλύψει στην πορεία το φριχτό αλλά και απόλυτα οδυνηρό μυστικό που κρύβει.

Αναμένοντας περισσότερες πληροφορίες, δείτε το τρέιλερ, τις πρώτες φωτογραφίες και την αφίσα της ταινίας πιο κάτω.