Industry

O «Πέτρος και ο Λύκος» του Θανάση Νεοφώτιστου στο First Films First του Goethe Institut

στα 10

H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου που βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας της είναι η συμμετοχή που επιλέχθηκε από την Ελλάδα για την Ακαδημίας Νέων Σκηνοθετών της Νοτιανατολικής Ευρώπης «First Films First».

Flix Team
O «Πέτρος και ο Λύκος» του Θανάση Νεοφώτιστου στο First Films First του Goethe Institut

Η Ακαδημία Νέων Σκηνοθετών της Νοτιανατολικής Ευρώπης «First Films First» του Goethe-Institut - στη δεύτερη χρονιά της φέτος - είναι μια πλατφόρμα που προσφέρει την απαραίτητη στήριξη σε σχέδια πρώτων ταινιών δωρεάν, με ένα καινοτόμο και εντατικό πρόγραμμα.

Με διακεκριμένους επαγγελματίες ως μέντορες βοηθάει τους πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες να αναπτύξουν σωστά την ταινία τους και τους διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να μπουν στη διεθνή επαγγελματική σκηνή του κινηματογράφου, παρέχει τις απαραίτητες πρακτικές γνώσεις για το διαρκώς μεταβαλλόμενο ευρωπαϊκό χώρο του σινεμά από πρώτο χέρι και εξασφαλίζει επαφές με κάποιους από τους σημαντικότερους παράγοντες λήψης αποφάσεων, δημιουργούς και ειδικούς στην Ευρώπη.

Για την περίοδο 2016/17 είχαν επιλεγεί και συμμετείχαν από την Ελλάδα η Ασημίνα Προέδρου με την ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» (Behind the Haystacks) και ο Nίκος Χαραλαμπόπουλος (N. Labot) με την ταινία «Η δουλειά της» (Her Job).

Peter and the Wolf

Φέτος, το τυχερό σχέδιο από την Ελλάδα ήταν ένα και ανήκει στον Θανάση Νεοφώτιστο, το σκηνοθέτη που το 2014 είχε κερδίσει δίκαια το πρώτο βραβείο στη Δράμα με την «Προσευχή», δείχνοντας ήδη έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία έχει τον τίτλο «Ο Πέτρος και ο Λύκος» («Peter and the Wolf») και ξεχώρισε τόσο ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές όσο και στις διεθνείς, κερδίζοντας μια θέση στο φετινο First Films First.

Συνεργάτης του Goethe-Institut στην Ελλάδα είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Peter and the wolf Poster

Διαβάστε ακόμη: