Buzz

Ο Αλεξάντερ Πέιν ετοιμάζεται για το «My Saga»

στα 10

Αφού φυσικά τελειώσει πρώτα με την επόμενη ταινία του «Downsizing».

Ο Αλεξάντερ Πέιν ετοιμάζεται για το «My Saga»
Peter van Agtmael/Magnum, for The New York Times

Δεν ξέρουμε αν έχει να κάνει με το ότι το «Downsizing» θα διαδραματίζεται στην Νορβηγία, αλλά πιθανότατα μπορεί να βοήθησε τον Πέιν να ανακαλύψει τον συγγραφέα Καρλ Ούβε Κνάουσγκορντ ο οποίος με την σειρά των αυτοβιογραφικών του βιβλίων «O Αγώνας μου», μεταμορφώθηκε σε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο.

Το «My Saga», δεν είναι ένα από τα βιβλία του, αλλά ένα ταξιδιωτικό κομμάτι στην Βόρεια Αμερική που έγραψε για τoυς New York Times και το οποίο μπλέκει όπως κάνει σε όλο το έργο του το προσωπικό με μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις για τους ανθρώπους και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Ματ Ντέιμον - Ρις Γουίδερσπουν, τόσοι δα στο «Downsizing» του Αλεξάντερ Πέιν

Η Bona Fide Productions έχει αγοράσει τα δικαιώματα του κειμένου κι ετοιμάζει την κινηματογραφική του μεταφορά μαζί με την Zentropa Sweden και το όνομα του Αλεξάντερ Πέιν μόλις ανακοινώθηκε για την σκηνοθεσία του φιλμ.

Η δική του ιδιαίτερη ματιά για την Αμερική και ο ξεχωριστός τρόπος του να κάνει road movies όπως έχει αποδείξει τόσο στο «Πλαγίως» όσο και στο «Νεμπρασκα» τον κάνουν μια αληθινά ενδιαφέρουσα επιλογή σε συνδυασμό με το ούτως ή άλλως απολαυστικό κείμενο του Κνάουσγκορντ, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο εδώ.

Διαβάστε ακόμη: Αλεξάντερ Πέιν - «Αναγνωρίζω ότι έχω ανάγκη τα στούντιο, αλλά δεν τους επιτρέπω τον τελευταίο λόγο»

Δείτε ακόμη: - «Carmen»: δείτε τη 15λεπτη φοιτητική ταινία του Αλεξάντερ Πέιν