Buzz

Δείτε τον Μπραντ Πιτ να παρουσιάζει στο εμβρόντητο κοινό το ντοκιμαντέρ «The House I Live In»

στα 10

Ο Μπραντ Πιτ αιφνιδίασε το κοινό των Sundance Sunset Cinemas στο West Hollywood: εμφανίστηκε ο ίδιος για να παρουσιάσει μαζί με τον σκηνοθέτη Γιουτζίν Τζαρέκι το ντοκιμαντέρ «The House I Live In», στο οποίο είναι παραγωγός. Δείτε το ερασιτεχνικό βίντεο...

Δείτε τον Μπραντ Πιτ να παρουσιάζει στο εμβρόντητο κοινό το ντοκιμαντέρ «The House I Live In»

Star-power: το καλύτερο ναρκωτικό. Ειρωνικά, ο Μπραντ Πιτ με αυτό μούδιασε τους εμβρόντητους θεατές που μαζεύτηκαν στην αίθουσα 5 των Sundance Sunset Cinemas για να δουν το βραβευμένο στο φεστιβάλ του Sundance ντοκιμαντέρ «The House I Live In» για τον ατέρμονο, και ίσως πολιτικά πονηρό, πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών. Ο Πιτ στέκεται πίσω από το ντοκιμαντέρ ως παραγωγός, μέσω της εταιρίας του «Plan B», και πιστεύει ιδιαίτερα στην ταινία, την οποία, κακά τα ψέματα, με αυτή του την κίνηση σπρώχνει προς τα Οσκαρ.

Με τους νέους οσκαρικούς κανονισμούς, τα ντοκιμαντέρ πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερο buzz, να τα δει περισσότερο κοινό, ώστε να μπορέσουν να βρεθούν αντιμέτωπα στην κάλπη της Ακαδημίας. Οπότε ο Πιτ αποφασίζει να δανείσει στον Τζερέκι λίγη από την λάμψη του.

Ο Πιτ πήρε το μικρόφωνο στο μπροστινό μέρος της αίθουσας, απλός, ντυμένος καθημερινά, κακοφωτισμένος, έκανε χιούμορ για το παρελθόν του με τα ναρκωτικά, αλλά πάνω από όλα τόνισε πόσο πιστεύει ότι πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος του αμφιλεγόμενου πολέμου εναντίον τους («War on Drugs»). «Ο Πόλεμος Εναντίον των Ναρκωτικών είναι απαράδεκτος. Αντί να πηγαίνουμε μπροστά, πηγαίνουμε προς τα πίσω. Ενας φαύλος κύκλος διαφθοράς: κάθε σύλληψη που γίνεται, αποφέρει κέρδη από όσα κατάσχονται...»

Ο Πιτ τόνισε πόσο ανθρώπινα προσεγγίζει ο Τζαρέκι το θέμα του: «Ποτέ δεν κοίταξα το θέμα με τον τρόπο που με ενέπνευσε αυτός ο άνθρωπος. Υπάρχει μία ειλικρίνεια στο βλέμμα του την οποία σέβομαι. Ταξίδεψε και μπήκε σε μέρη που δεν βλέπουμε συχνά σε ντοκιμαντέρ. Για αυτό και θέλω να στηρίξω αυτή την ταινία με όλες μου τις δυνάμεις...»

Ο ίδιος ο Τζαρέκι ευχαρίστησε τον Πιτ, δηλώνοντας το αυτονόητο: «Ανοίγει πόρτες και βάζει κόσμο να δουν την ταινία, θεατές στους οποίους δε θα έφτανε ποτέ...»

Δείτε το βίντεο (τραβηγμένο ερασιτεχνικά από θεατή) με τον Μπραντ Πιτ να παρουσιάζει το «The House I Live in» στο κοινό του Sundance Sunset 5.