Buzz

Αποκλειστικό: δείτε στο Flix το πρώτο teaser trailer για «To Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη

στα 10

«To Τελευταίο Σημείωμα», η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της teaser trailer. Δείτε το αποκλειστικά στο Flix!

Flix Team
Αποκλειστικό: δείτε στο Flix το πρώτο teaser trailer για «To Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη

Τέσσερα χρόνια μετά την πολυβραβευμένη «Μικρά Αγγλία», ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει με «To Τελευταίο Σημείωμα». Σε σενάριο του ίδιου και της Ιωάννας Καρυστιάνη, μουσική (σε πρώτη συνεργασία με τον πατέρα του) του Αλέξανδρου Βούλγαρη και διεύθυνση φωτογραφίας του Σίμου Σαρκετζή, «To Τελευταίο Σημείωμα» είναι μία ταινία εμπνευσμένη και πάλι από την πρόσφατη ελληνική Ιστορία: την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «Χρονικό της Δικτατορίας 1967-1975»: Τα πέτρινα χρόνια της Χούντας με το βλέμμα του Παντελή Βούλγαρη

Το τελευταίο σημείωμα 607 3

_Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης (τον ερμηνεύει ο ο Ανδρέας Κωνσταντίνου των «Ουζερί Τσιτσάνης», «Μικρά Αγγλία»), Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ (στο ρόλο ο Γερμανός ηθοποιός Αντρέ Χένικε- «Μια Επικίνδυνη Μέθοδος», «Pandorum», «Η Πτώση») . Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης. Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενων του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων.

Το τελευταίο σημείωμα 607 2

Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό. Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων. Την ημέρα της εκτέλεσης βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλλημα ζωής, όταν ο Φίσερ, που μέσα στα χρόνια ανέπτυξε σεβασμό για τον Ελληνα διερμηνέα, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό κάποιον άλλον κι έχοντας τη διάθεση να φυγαδεύσει τον ίδιο και την αρραβωνιαστικιά του (την ερμηνεύει η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ των «Tyrant» και «The Borgias») στο Βερολίνο.

Το τελευταίο σημείωμα 607 1

Το Flix βρέθηκε στα γυρίσματα στα Χανιά της Κρήτης και τις Φυλακές Ιτζεδίν και σύντομα θα σας παρουσιάσουμε ένα εκτενές ρεπορτάζ με συνεντεύξεις των συντελεστών και υλικό μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Προς το παρόν όμως απολαύστε το teaser trailer της ταινίας που κάνει την πρεμιέρα του στο Flix.

«To Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου από την Tanweer

Δείτε το teaser trailer:


Το Τελευταίο Σημείωμα

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο: Παντελής Βούλγαρης, Ιωάννα Καρυστιάνη
Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ, Χαρά Λιουδάκη, Τάσος Δήμας, Βασίλης Κουκαλάνι, Αινείας Τσαμάτης, Λουκάς Κυριαζής, Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου, Λευτέρης Λαμπράκης, Μιχάλης Αεράκης, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, Μανώλης Ψαρουδάκης, Γιώργος Καραμαλέγκος, Βασίλης Σύρρος, Δημήτρης Καλογεράκης, Μανώλης Μαυράκης, Μηνάς Μισύρης, Τάσος Καϊσαρλής, Αντώνης Παλιεράκης, Νίκος Ράμμος, Μιχάλης Τακτικάκης, Μανώλης Πούλης, Θεώνη Κουτσουνάκη.
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Μοντάζ: Τάκης Γιαννόπουλος
Σκηνογραφία: Σπύρος Λάσκαρης
Κοστούμια: Γιούλα Ζωϊοπούλου
Παραγωγή: Γιάννης Ιακωβίδης, Black Orange
Συμπαραγωγή:: COSMOTE TV, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ, Μικρά Αγγλία Α.Ε.

Το Τελευταίο Σημέιωμα 607

Διαβάστε ακόμη