Φεστιβάλ / Βραβεία

Outview Film Festival 2015: To ελληνικό «Raspberry Reich» είναι εδώ!

στα 10

Ενα πορνό για την Ελλάδα της κρίσης ή μια ταινία κρίσης για το πορνό της Ελλάδας της κρίσης; Ο Μενέλας φτάνει στο Outview Film Festival με άγριες διαθέσεις.

Outview Film Festival 2015: To ελληνικό «Raspberry Reich» είναι εδώ!

Είναι το έτος 2014 η Ελλάδα ζει κάτω από την σκιά του Αντώνη Σαμαρά. Τα πράγματα δείχνουν άσχημα για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα μέχρι που ένα μικρό γκρουπ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

H νέα ταινία μικρού μήκους του Μενέλα (θυμηθείτε τα «Η Γυμνή Αλήθεια» και το «Καλό Παιδί» που είχαν προβληθεί στο 6ο Outview Film Festival) εμπνέεται από την Ελλάδα της κρίσης, τον Μπρους ΛαΜπρους και το ελληνικό κοινοβούλιο σε ένα πρότζεκτ μικρού μήκους που ξεκίνησε ως μέρος της έκθεσης φωτογραφίας και video art «Πολιτική Ανυπακοή: εκδοχές της βίας» που έγινε το Δεκέμβριο του 2014 στον Πολυχώρο Vault.

Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών του Outview Film Festival 2015.

Raspberry Reich GR 607

Raspberry Reich GR 607

Οπως δηλώνει ο ίδιος ο Μενέλας: «Η ταινία που είναι περισσότερο video art, εμπνεύστηκε για μία έκθεση με θέμα την βία. Αρχικά το θέμα μου ήταν αγόρια και καλαζνικοφ. Αλλά, βάσει ενός άρθρου για δηλώσεις πολιτικών ενάντια στους gay είπα να το κάνω πιο πολιτικό. Δανείστηκα ή μάλλον έκλεψα κάποιες ιδέες από το "Raspberry Reich" του Μπρους ΛαΜπρους (2004). Λόγω λογοκρισίας ο ΛαΜπρους είχε καλύψει τα πέη των πρωταγωνιστών με τα κεφάλια του Τζορτζ Μπους του νεότερου και τον Τόνι Μπλερr. Είπα να κάνω το ίδιο με Έλληνες πολιτικούς και γεννήθηκε η ιδέα στην τελική της μορφή. Η ταινία λοιπόν είναι σαν ένα μικρό μανιφέστο για την ροζ επανάσταση δοσμένη με χιούμορ και γυμνά αγόρια.»

Raspberry Reich GR 607

Raspberry Reich GR 607

Η προβολή του «Raspberry Reich GR» συνοδεύει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «H Αυτοκρατορία του Βατόμουρου» που μπορείτε να επισκεφθείτε καθημερινά σε όλη τη διάρκεια του Outview Film Festival στον χώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Το «Raspberry Reich GR» προβάλλεται την Κυριακή 10 Μαΐου στις 21.30 στην Αίθουσα 1 της Ταινιοθήκης.


Διαβάστε ακόμη: