Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019: Η Ακαδημία πιέζεται και παίρνει πίσω την απόφασή της για τα οσκαρικά τραγούδια

στα 10

Τα social media απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι ασκούν πίεση: η Ακαδημία αναγκάστηκε να πάρει πίσω την αποφασή της και να επιτρέψει και στα 5 υποψήφια τραγούδια να ερμηνευτούν live στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ.

Oscars 2019: Η Ακαδημία πιέζεται και παίρνει πίσω την απόφασή της για τα οσκαρικά τραγούδια

Πριν από λίγες μέρες, η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι μόνο δύο τραγούδια «χωρούσαν» στην ζωντανή μετάδοση της 91ης τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ. Οι φήμες ήθελαν επί σκηνής, φυσικά, την Lady Gaga με τον Μπράντλεϊ Κούπερ για να ερμηνεύσουν το φαβορί («Shallow») από το «Ενα Αστέρι Γεννιέται» και τους Κέντρικ Λαμά & SZA για το «All The Stars» από το «Black Panther».

Tόσο οι κριτικές στα επίσημα media, αλλά περισσότερο το κράξιμο στα social media που θεώρησαν ότι αυτό είναι μονομερές και απαράδεκτο, άσκησαν μεγάλη πίεση στην Ακαδημία, η οποία τώρα άφησε να "διαρρεύσει" ότι θα δούμε και θα ακούσουμε και τα πέντε τραγούδια επί σκηνής.

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τις Χρυσές Σφαίρες, τις προβλέψεις και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Αυτό το δεύτερο, το περιμέναμε. Η Εμιλι Μπλαντ δηλώνει συνεχώς στις συνεντεύξεις της ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε live ερμηνεία του τραγουδιού και η περίπτωση να της ζητηθεί στα Οσκαρ την τρομοκρατεί. Αναρωτιόμαστε αν θα κάνουν την κίνηση να φέρουν την Τζούλι Αντριους.

Σύμφωνα με το Variety που ανακοίνωσε πρώτο την υποχώρηση της Ακαδημίας, υπάρχει η φήμη ότι όλοι οι υποψήφιοι στήριξαν τους συναδέλφους τους και είπαν "ή όλοι ή κανείς μας".

Το μόνο σίγουρο: τα τραγούδια θα ερμηνευτούν σε μικρότερη διάρκεια (90 δευτερολέπτων).

Δεν είναι η μόνη αλλαγή πάντως που ετοιμάζει η Ακαδημία με αυτή την τεράστια αγωνία κάθε χρόνο για τη διάρκεια της τελετής: φημολογείται ότι πολλά από τα τεχνικά βραβεία θα δίνονται στα διαλείμματα για διαφημίσεις και θα μονταριστούν για να πέσουν ως πλάνα στους τίτλους τέλους. Το θεωρούμε απαράδεκτο, ειδικά όταν μέσα σε αυτά μπορεί να είναι (όπως λέγεται) και το Οσκαρ Διεύθυνσης Φωτογραφίας.

Πάντως σε περίπτωση που πάρουν ξανά πίσω την απόφασή τους, ακούστε όλα τα υποψήφια τραγούδια εδώ:

Kendrick Lamar & SZA - «All The Stars» από το «Black Panther»


Lady Gaga & Bradley Cooper - «Shallow» από το «Ενα Αστέρι Γεννιέται»


.

Εmily Blunt - «The Place Where Lost Things Go» από το «Η Μαίρη Πόππινς Επιστρέφει»


Jennifer Hudson - «I’ll Fight» από το ντοκιμαντέρ «RBG»


Willie Watson & Tim Blake Nelson - «When A Cowboy Trades His Spurs For Wings» από το «The Ballad of Buster Scruggs»


Η φετινή, 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα), στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τις Χρυσές Σφαίρες, τις προβλέψεις και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.