Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2018: Κερδισμένοι και χαμένοι θα φάνε μενού... 24 καρατίων

στα 10

Χαβιάρι με χρυσόσκονη 24 καρατίων και κοκτέιλ σε μορφή μακαρόν είναι λίγα μόνο από τα εδέσματα που ετοιμάζει ο Βόλφγκανγκ Πακ για το δείπνο που θ' ακολουθήσει την οσκαρική τελετή.

Oscars 2018: Κερδισμένοι και χαμένοι θα φάνε μενού... 24 καρατίων

Φυσικά και περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε ποια θα είναι τα βραβεία (και τα φορέματα και οι λόγοι) της 90ής Τελετής Απονομής των Οσκαρ - αν, όμως, είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε ανάμεσα στους προσκεκλημένους της βραδιάς, θ' ανυπομονούσαμε και για κάτι ακόμα. Το φαγητό στο Governors Ball, το επίσημο πάρτι που ακολουθεί την τελετή, του οποίου το λιγουρευτό μενού σχεδιάζει, για 24η συνεχή χρονιά, ο αυστριακής καταγωγής, μόνιμος κάτοικος της Καλιφόρνιας, σεφ και εστιάτορας Βόλφγκανγκ Πακ.

Εδώ παρακολουθείτε ζωντανά μαζί με το Flix την 90ή Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ από το Dolby Theater του Χόλιγουντ.

oscars wolfgang puck 607

Τηρώντας τις παραδόσεις, αλλά φροντίζοντας κάθε χρονιά και να εκπλήξει, ο Πακ έχει συμπεριλάβει στο φετινό μενού του κάποια πιάτα κλασικά που αποτελούν τ' αγαπημένα συγκεκριμένων σταρ: μπέργκερ με κιμά από μοσχάρι Kobe, ταρτάρ με κρέας από μοσχάρι Γουαγκού, καπνιστό σολομό, κλασικές πίτσες που αγαπά η Ελεν ΝτεΤζένερις και την κοτόπιτα που απαιτεί κάθε χρόνο η Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

oscars wolfgang puck 607

oscars wolfgang puck 607

Ειδικά για φέτος, ωστόσο, ο Πακ και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει πιάτα (εξήντα συνολικά), τόσο ξεχωριστά, όσο αξίζει στα 90 χρόνια των Οσκαρ. Ανάμεσά τους, μους χαβιάρι, πασπαλισμένο με χρυσόσκονη 24 καρατίων. Καραμέλες σοκολάτας γεμιστές με Pimm's και κουμ-κουάτ. Πουγκιά γεμιστά με φασόλια ενταμάμε και μαύρη τρούφα. Λουλούδια ιβίσκου γεμιστά με καβούρι. Γλειφιτζούρια με γεύση φρούτο του πάθους, στο σχήμα του θείου Οσκαρ. Γλυκάκια από βελγική σοκολάτα Callebaut, σε χρώμα κόκκινο ρουμπινί. Και μια σειρά από μακαρόν σε γεύσεις επιλεγμένων κοκτέιλ, από Νεγκρόνι μέχρι Μοχίτο. Το κρασί που σερβίρεται στο Governors Ball - για την ακρίβεια, 2.400 μπουκάλια - προσφέρεται από τους αμπελώνες του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

oscars wolfgang puck 607

Μπορεί ο Βόλφγκανγκ Πακ να έχει την επιμέλεια του μενού, ωστόσο για την εκτέλεσή του δουλεύουν πάνω από 100 σεφ και μάγειρες, ενώ περισσότεροι από 300 σερβιτόροι φροντίζουν να εξυπηρετήσουν τους καλεσμένους της βραδιάς, που συνήθως φτάνουν τα 1.500 άτομα. Για μια αίσθηση του μεγέθους του δείπνου, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι απόψε θα χρησιμοποιηθούν (και, ελπίζουμε, θα καταναλωθούν!), μεταξύ άλλων: 7.500 γαρίδες, 100 κιλά λαχανάκια Βρυξελλών, 6.500 ατομικές πιτούλες στο σχήμα του Οσκαρ, 15 κιλά χαβιάρι, 150 αστακοί από το Μέιν, 400 χειροποίητες πίτσες, 56 κιλά τυρί τσένταρ, 1.500 πατάτες, 17 κιλά τρούφες που εισάγονται από τη Βουργουνδία, 2.375 μίνι-πρέτσελ, 3.500 κριτσίνια με άνθος αλατιού, 3.000 παντζάρια, 30 κιλά ρουμπινί σοκολάτα Callebaut, 88 κιλά παγωτό, 52 κιλά σορμπέ, 15 κιλά βρώσιμη χρυσόσκονη, 1.500 μπουκάλια σαμπάνια Piper Heidsieck. Κι η λίστα, πραγματικά, δεν έχει τελειωμό. Προφανώς, ούτε και περιορισμούς στο budget!


Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ.