Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2013: Αφιέρωμα στον Τζέιμς Μποντ!

στα 10

Η Ακαδημία θα τιμήσει τα 50 κινηματογραφικά χρόνια Τζέιμς Μποντ κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των 85ων βραβείων Οσκαρ. Λέτε να τους δούμε και τους 6 επί σκηνής;

Oscars 2013: Αφιέρωμα στον Τζέιμς Μποντ!

Οι παραγωγοί της 85ης τελετής των βραβείων Οσκαρ μας ετοιμάζουν μία ξεχωριστή στιγμή: ένα μικρό αφιέρωμα στον κινηματογραφικό μύθο του Τζέιμς Μποντ, τις 23 ταινίες, τα 50 χρόνια, τους 6 ηθοποιούς που φόρεσαν το σμόκιν του. Κι αυτό είναι ένας λόγος να ελπίζουμε: λέτε να τους πείσουν να κάνουν αυτό που δεν έγινε στο κόκκινο χαλί της βασιλικής πρεμιέρας του «Skyfall»; Να εμφανιστούν και οι 6 επί σκηνής;

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμπεριλάβουμε στο φετινό σόου ένα πολύ ξεχωριστό αφιέρωμα: θα τιμήσουμε τα Bond films και την 50η τους επέτειο!» δήλωσαν οι παραγωγή της 85ης τελετής των Οσκαρ, Κρεγκ Ζέινταν και Νιλ Μίρον. «Με αφετηρία τον ''Dr. No'' το 1962, οι 007 ταινίες έχουν αποτελέσει το μακροβιότερο franchise της κινηματογραφικής ιστορίας και ένα αγαπημένο παγκόσμιο φαινόμενο...»

Δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει ακριβώς αυτό το αφιέρωμα. Αλλωστε ήδη οι παραγωγοί παραβίασαν την παλιότερη μυστικοπάθεια των Οσκαρ, αποκαλύπτοντας έστω και μία τέτοια στιγμή της βραδιάς. Υποπτευόμαστε ότι θα υπάρχει σίγουρα ένα εντυπωσιακό βίντεο που θα διασχίζει δεκαετίες, θρυλικές σκηνές, κακούς και φυσικά τους ίδιους τους Τζέιμς Μποντ, αλλά το μεγάλο ερώτημα παραμένει αν θα κάνουν την εμφάνισή τους οι Σον Κόνερι, Τζορτζ Λάζενμπι, Ρότζερ Μουρ, Τίμοθι Ντάλτον, Πιρς Μπρόσναν και Ντάνιελ Κρεγκ.

Το «Skyfall» πάντως είναι η μοναδική ταινία στην ιστορία του franchise που έχει σοβαρές ελπίδες να αναγνωριστεί από την Ακαδημία. Εκτός από το τραγούδι στης Adele που θεωρείται σίγουρο στοίχημα, οι οσκαρικές προβλέψεις δεν αποκλείουν να δούμε την ταινία του Σαμ Μέντες να κερδίζει υποψηφιότητες στις κατηγορίες φωτογραφίας, σεναρίου και φυσικά Β' Ανδρικού ρόλου για τον Χαβιέ Μπαρδέμ.

Η 85η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου και το Flix θα σας την αναμεταδίδει με live ανταπόκριση.