Industry

Ο Ζακ Μπραφ θέλει τη βοήθεια σας για να γυρίσει την επόμενη ταινία του. Κάποιοι δεν ενθουσιάστηκαν με την ιδέα.

στα 10

Το 2004 είχε μεταμορφωθεί σε αγαπημένο της indie κινηματογραφικής κοινότητας με το «Garden Sate». Σχεδόν δέκα χρόνια μετά αναζητά 2 εκατομμύρια στο Kickstarter, για να γυρίσει την επόμενη ταινία του «I Wish I Was Here». Οχι δεν είναι όλοι πρόθυμοι να του δώσουν τα χρηματά τους.

Ο Ζακ Μπραφ θέλει τη βοήθεια σας για να γυρίσει την επόμενη ταινία του. Κάποιοι δεν ενθουσιάστηκαν με την ιδέα.

Δεν είναι δύσκολο να το φανταστείς, το παραδέχεται άλλωστε κι ο ίδιος, ότι η επιτυχία της καμπάνιας χρηματοδότησης της ταινίας του «Veronica Mars» στο Kickstarter, έδωσε την ιδέα στον Ζακ Μπραφ να στραφεί κι ίδιος στο crowdfunding, προκειμένου να κάνει το «I Wish I Was Here» πραγματικότητα.

Η ιστορία του φιλμ είναι αυτή ενός πατέρα (θα τον υποδύεται ο ίδιος ο Ζακ Μπραφ) που στα τριάντα και κάτι του, εξακολουθεί να μην έχει βρει τον δρόμο του και να περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον κόσμο της φαντασίας του, εκεί όπου είναι ακόμη ο διαστημικός ιππότης που αποτελούσε το ιδανικό του από μικρό παιδί.

2 Οι χαρακτήρες του φιλμ όπως του φαντάστηκε ο Ζακ Μπραφ

Ο Ζακ Μπραφ χρειάζεται 2 εκατομμύρια για να κάνει την ταινία του πραγματικότητα με τον τρόπο που θέλει: απόλυτη ελευθερία. Δείτε τον στο βίντεο να εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να στραφεί στο kickstarter και να προσπαθεί να σας πείσει να επενδύσετε στο project του.

Μέχρι τώρα δεν τα έχει πάει καθόλου άσχημα, αφού το project πλησιάζει στο να πετύχει τον οικονομικό του στόχο, έχοντας ακόμη αρκετές μέρες στη διάθεσή του για να το πετύχει. Αλλά σχεδόν για κάθε φαν του Ζακ που ενθουσιάστηκε με την ιδέα, υπάρχουν κάμποσοι άλλοι που εξοργίστηκαν θεωρώντας ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, δεν χρειαζόταν στ΄ αλήθεια το Kickstarter για να γυρίσει την ταινία του.

2 O βασικός ήρωας, στον κόσμο της φαντασίας του

Ενας από αυτούς ήταν και ο κωμικός Τιμ Χάιντεκερ (του «Tim and Eric Awesome Show, Great Job!»), ο οποίος έγραψε μια σελίδα την οποία πιστεύει ότι ο Ζακ Μπραφ, θα μπορούσε να συμπεριλάβει στο σενάριο του «I Wish I Was Here». Κι όχι δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτική.

2 Το «σενάριο του Τιμ Χάιντεκερ»

Και τώρα, κάποιοι πήραν αυτή τη σελίδα σεναρίου και την έκαναν ένα μικρού μήκους φιλμάκι που μπορείτε να δείτε στο βίντεο.

Ασχέτως πάντως με την ίδια την ταινία του Μπραφ, το γεγονός ότι το Kickstarter προσελκύει όλο και συχνότερα πια, «μεγάλους παίκτες», ανθρώπους που θεωρητικά θα μπορούσαν εύκολα να βρουν παραδοσιακούς τρόπους να χρηματοδοτησουν τα φιλμ τους, έχει ανοίξει μια κουβέντα για το μέλλον του crowdfunding, που είναι αναμφίβολα έντονη.

Και το «I Wish I Was Here» ήρθε σε μια καίρια στιγμή, για να προσφέρει επιχειρήματα και στις δυο πλευρές και να πολώσει με ενδιαφέροντα τρόπο την κουβέντα...