Φεστιβάλ / Βραβεία

O Τζέραρντ Μπάτλερ και το οπλοπολυβόλο του. Αφίσα για το «Machine Gun Preacher»

στα 10

H αφίσα για την καινούρια ταινία του Μαρκ Φόρστερ, μοιάζει με κάτι που θα μπορούσε να είναι το σημείο όπου η Λάρα Κροφτ συναντά την αληθινή Αντζελίνα Τζολί, καθώς συνυπάρχουν, ένας action hero, ένα οπλοπολυβόλο κι ένα ορφανό παιδάκι από την Αφρική. Μόνο που πρωταγωνιστεί ο Τζέραρντ Μπάτλερ. Μπερδεμένο το ξέρουμε...

O Τζέραρντ Μπάτλερ και το οπλοπολυβόλο του. Αφίσα για το «Machine Gun Preacher»

Η ιστορία του Σαμ Τσίλντερς, ενός μηχανόβιου εμπόρου ναρκωτικών από το Ντιτρόιτ που ανακάλυψε τον Θεό κι αποφάσισε να αφιερωθεί στη σωτηρία ορφανών στην Ουγκάντα και το Σουδάν, θα έμοιαζε απίθανη, αν δεν ήταν αληθινή.

Προφανώς ο εξωφρενικός της χαρακτήρας και ο αξεπέραστος πειρασμός να συνδυάσει μια ταινία δράσης με ένα φιλμ που ξεχειλίζει μηνύματα ελπίδας και συγκίνηση, έκαναν τον Μαρκ Φόρστερ να την επιλέξει ως το επόμενο σχέδιο του μετά την συνάντησή του με τον 007 στο «Quantum of Solace».

Οσο για τον πρωταγωνιστή του, Τζέραρντ Μπάτλερ, πιθανότατα είδε στον ρόλο, την δυνατότητα να οδηγήσει την tough guy κινηματογραφική του εικόνα, σε ρόλους πιο κοντά στην σφαίρα των οσκαρικών φαβορί.

Κατά πόσο το στοίχημα τους πέτυχε, θα το ξέρουμε σε λίγες μέρες όταν η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στο Τορόντο, μέχρι τότε θα προσπαθούμε να αποφασίσουμε, αν το πόστερ μας ενθουσιάζει, ή μας κάνει να θέλουμε να βάλουμε τα γέλια.

Δείτε τη αφίσα στο gallery.