Buzz

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μιλά για την Πενέλοπε, τον Αντόνιο και τους «Los Amantes Pasajeros»

στα 10

Την ανακοίνωση της συμμετοχής της Πενέλοπε Κρούζ στην καινούρια ταινία του, που ξεκινά σύντομα γυρίσματα, ακολούθησε αυτή για τον ρόλο του Αντόνιο Μπαντέρας. Οι δυο τους θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην οθόνη κάτι που κάνει κι εμάς, αλλά κυρίως τον Πέδρο ιδιαίτερα χαρούμενο.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μιλά για την Πενέλοπε, τον Αντόνιο και τους «Los Amantes Pasajeros»

Γράφοντας ένα ακόμη σημείωμα στην σελίδα της εταιρίας παραγωγής του El Deseo, που προφανώς θα αποτελέσει κάτι σαν το προσωπικό του blog για την διάρκεια των γυρισμάτων του «Los Amantes Pasajeros», ο Πέδρο μιλά από καρδιάς για την συμμετοχή των δυο ηθοποιών στο καστ της ταινίας και αποκαλύπτει μερικά πράγματα για τον ρόλο τους και το ίδιο το φιλμ.

Εχει επίσης έναν γλυκό λόγο να πει για όλους τους ηθοποιούς του, μιλά για την επιστροφή του στο είδος της κωμωδίας παρεξηγήσεων κι αποκαλύπτει τον αγγλικό τίτλο του φιλμ του, σε ένα όπως πάντα απολαυστικό κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε αυτούσιο πιο κάτω.

Δεν είχα σκοπό να τα αποκαλύψω μέχρι τελευταίας στιγμής, αλλά αν ο δικαστικός Κάρλος Διβάρ [ο επικεφαλής του δικαστικού σώματος της Ισπανίας που κατηγορείται για χρήση δημοσίου χρήματος για προσωπικούς του λόγους] δεν μπορεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό για τα ονόματα των χτεσινοβραδινών του καλεσμένων (μαθαίνω ότι το δείπνο ήταν πλουσιοπάροχο), τότε εγώ - ένας απλός θνητός - θα ήταν αδύνατο να αποφύγω τις διαρροές δύο εκ των επιφανών επιβατών της επόμενης ταινίας μου - παρόλο που αυτοί οι δύο θα παραμείνουν στο έδαφος.

Αναφέρομαι στην Πενέλοπε Κρουζ και τον Αντόνιο Μπαντέρας, που έχουν δεχτεί να ερμηνεύσουν δυο μικρούς ρόλους στην αρχή του «Los Amantes Pasajeros». Παρόλο που είναι τρομερά απασχολημένοι, δέχτηκαν να έρθουν στη Μαδρίτη για μια μέρα και να γυρίσουν τις τρεις πρώτες σεκάνς της ταινίας. Αν δεν ακουγόταν τόσο γλυκανάλατο θα έλεγα ότι ξεχειλίζω από ευγνωμοσύνη.

Είμαι πολύ συγκινημένος που θα είναι το ξεκίνημα της ταινίας. Είναι σαν δυο μέλη της καλλιτεχνικής μου οικογένειας να καλωσορίζουν το θεατή στην κινηματογραφική μου επιστροφή στην κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα είδος απ' το οποίο είχα αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Όχι πως το υπόλοιπο καστ δεν απαρτίζεται από αξιόλογους επαγγελματίες, αλλά αυτή τη φορά θα συνεργαστώ με αρκετούς ηθοποιούς που είναι υπερβολικά μεγάλου για τους μικρούς ρόλους που τους έχω δώσει - και δεν μιλώ μόνο για την Πενέλοπε και τον Αντόνιο.

Αντίστοιχη περίπτωση είναι η Κάρμεν Μάτσι που ένα άγγιγμά της μπορεί να αλλάξει τα πάντα, καθώς και η Πας Βέγκα που επίσης εμφανίζεται σε ένα μικρό αλλά απαραίτητο ρόλο, όπως τότε στο «Μίλα της». Τους χρωστάω από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο - και το λέω από καρδίας.

Θα έχω επίσης την τύχη να συνεργαστώ με την Πέπα Τσάρο (γνωστή και ως «Σεισμό του Αλκορκόν») μια αυθεντικά ντίβα του πενταγράμμου που θα έπρεπε να είχε μεταπηδήσει στη μεγάλη οθόνη εδώ και χρόνια. Και ο δικός της ρόλος είναι μικρός αλλά οι υποσχέσεις για το μέλλον είναι μεγάλες.

Το βασικό καστ αποτελείται από τους Χαβιέρ Κάμαρα, Σεσίλια Ροθ, Λόλα Δουένιας, Ραούλ Αρέβαλο, Κάρλος Αρέσες, Αντόνιο δε λα Τόρε, Ούγο Σίλβα (Χιούγκο στα Αγγλικά), Ουίλι Τολέδο, Μιγέλ Άνχελ Σιλβέστρε, Μπλάνκα Σουάρες, Χοσέ Λουίς Τορίχο, Χοσέ Μαρία Γιάζπικ και τη Λάια Μαρτί.

Η ταινία έχει ήδη βρει διανομή σε όλο τον κόσμο, αλλά στις χώρες όπου ο τίτλος δεν έχει τη διπλή σημασία που θα ήθελα - επιβάτες που ταξιδεύουν και έρωτες που δεν κρατούν για πάντα - θα μεταφραστεί «I'm So Excited» καθώς ο ισπανικός τίτλος δεν αποδίδεται εύκολα στα αγγλικά. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, όλοι τους βαρυσήμαντοι, δεν τους θυμάμαι όμως αφού σκοπός αυτής της ταινίας είναι να είναι ανάλαφρη.

Πέδρο Αλμοδόβαρ

Διαβάστε ακόμη: