Buzz

Ο Μπραντ Πιτ θα μας σώσει από τα ζόμπι; Τρέιλερ για το «World War Z»

στα 10

Το πρώτο τρέιλερ του «World War Z» είναι εδώ. Και είναι τόσο θεαματικό που θα σας φάει, συγνώμη, θα σας πάρει το μυαλό!

Ο Μπραντ Πιτ θα μας σώσει από τα ζόμπι; Τρέιλερ για το «World War Z»

Το βιβλίο του Μαξ Μπρουκς πάνω στο οποίο βασίστηκε μάλλον ιδιαίτερα χαλαρά η ταινία του Μαρκ Φόρστερ, δεν ήταν ακριβώς αυτό που βλέπετε στην οθόνη. Γραμμένο σαν μια προσωπική εξιστόρηση δεκάδων ανθρώπων που έζησαν μια μελλοντική επέλαση ζόμπι, το βιβλίο αποτελούσε θεωρητικά μέρος μιας επίσημης καταγραφής της καταστροφικής επιδημίας που άλλαξε το πρόσωπο του πλανήτη, μέσα από προσωπικές ιστορίες.

Το φιλμ του Φόρστερ, τουλάχιστον έτσι όπως φαίνεται από το πρώτο τρέιλερ, μοιάζει να ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση, επιλέγοντας να ξεκινήσει από ένα διαφορετικό σημείο, να μας δείξει το ξέσπασμα της ζόμπι επιδημίας και να υποσχεθεί τόσο μια ιστορία επιβίωσης και διαφυγής, αλλά στο δεύτερο μισό του να στείλει τον πρωταγωνιστή Μπραντ Πιτ σε μια αποστολή για τη σωτηρία του πλανήτη.

Και σύμφωνοι, μπορεί να διαφημίζει την πιο action πλευρά της ιστορίας, αφήνοντας την ανθρώπινη πλευρά της ιστορίας μάλλον στην άκρη, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να το κατηγορήσεις ότι δεν χτίζει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και μια αίσθηση αγωνίας τόσο πυκνής που σχεδόν κόβεται με μαχαίρι.

Και κυρίως σε κάνει να ξεχνάς τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε η παραγωγή και που έσπρωξαν την έξοδο της ταινίας αρκετούς μήνες μετά, στο καλοκαίρι του 2013, βλέποντας ένα μαζικό κύμα από προφανώς ιδιαίτερα δραστήρια ζόμπι να σαρώνουν τα πάντα γύρω τους, κι ένα ανθρώπινο βουνό από νεκροζώντανα κορμιά να πολιορκούν το τείχος που χωρίζει τους ζωντανούς από έναν βέβαιο, επώδυνο θάνατο.

Δείτε το (και ξαναδείτε το) στο βίντεο και διαβάστε εδώ τα πάντα για το «World War Z».