Φεστιβάλ / Βραβεία

O Γούντι Αλεν δε θα είναι τελικά στις Κάννες...

στα 10

Το είχαμε σίγουρο και απογοητευτήκαμε: ο Γούντι Αλεν επιλέγει να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας «To Rome With Love» στην Ιταλία στις 20 Απριλίου, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το φεστιβάλ Καννών.

O Γούντι Αλεν δε θα είναι τελικά στις Κάννες...
Γυρίσματα στην Φοντάνα ντι Τρέβι...

Οχι ότι δεν μας φαίνεται λογικό - ναι, η ταινία οφείλει να κάνει πρεμιέρα στην Ιταλία. Βέβαια δεν έγινε το ίδιο με τις περιπτώσεις της Βαρκελώνης, του Λονδίνου ή του Παρισιού. Αλλά, ναι, είναι λογικό.

Ομως ο Γούντι χάνει το γούρι του: τα τελευταία χρόνια όλες οι ταινίες του έκαναν πρεμιέρα στην Κρουαζέτ, ο Αλεν περπατούσε (άβολα) το κόκκινο χαλί του Palais des Festivals και έκανε εξομολογήσεις στην αίθουσα Τύπου μπροστά από εκατοντάδες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο για το πόσο έχει γεράσει και δεν ακούει πια καλά. Περιμέναμε να τα ζήσουμε και φέτος.

Αλλά κέρδισε η Αιώνια Πόλη. Σε μία κίνηση γενναιοδωρίας (που ίσως όφειλε να την κάνει και σε όλες τις προηγούμενες ευρωπαϊκές πόλεις που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης του) ο Αλεν επιλέγει την Ρώμη για την παγκόσμια πρεμιέρα του «To Rome With Love» στις 20 Απριλίου. Δύο μήνες μετά (14 Ιουνίου) ακολουθεί η αμερικανική πρώτη προβολή, στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λος Αντζελες.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και δείτε trailer και φωτογραφίες εδώ.