Buzz

«Ο Εφιάλτης είναι ο Πατέρας μας»: Τρέιλερ για το «Χιγκίτα» του The Boy

στα 10

Τι είναι το «Χιγκίτα»; Μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη, αφού το τρέιλερ δεν προσφέρει καμιά σαφή απάντηση. Και αυτό είναι κάτι που προσμετράμε υπέρ του.

«Ο Εφιάλτης είναι ο Πατέρας μας»: Τρέιλερ για το «Χιγκίτα» του The Boy

«Το Μακρύ Νησί είναι ο τόπος αυτοεξορίας μας. Ο Εφιάλτης είναι ο Πατέρας μας. Η Ομιλία και η Ακοή είναι το δώρο του Εφιάλτη σε εμάς. Η Ησυχία είναι το δικό μας δώρο σε αυτόν. Η Οικογένεια μάς προστατεύει από τη Μόλυνση και τους Ταριχευτές. Το χώμα θα είναι το σημείο επιστροφής. Το αύριο είναι σήμερα. Σήμερα είναι η 13η ημέρα του Γαλάζιου Έτους 37».

Αυτά είναι τα μόνα πράγματα που αποκαλύπτει το απόλυτα κρυπτικό τρέιλερ της τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας του The Boy μετά το «Κλαις;» και το «Ροζ». Είναι όμως αρκετά για να εξάψουν την φαντασία μας, υποσχόμενα σε συνδυασμό με τις φθαρμένες, μυστηριακές εικόνες που συνοδεύουν τη φωνή του, μια ταινία αν μη τι άλλο, ξεχωριστή.

Τα παραπάνω στοιχεία προστίθενται στα όσα ξέραμε ήδη, ότι για παράδειγμα η ιστορία της ταινίας αφορά σε μια ομάδα ανθρώπων που αυτοεξορίζεται για να προστατευτεί απο τους Μολυσμένους. 37 χρόνια μετά, παρακολουθούμε το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης. Εξι άνθρωποι δίπλα σε απολιθώματα πολιτισμού, κουβαλάνε άσκοπα τους ρόλους που τους έχουν επιβληθεί αφήνοντας την τρέλα να τους συντροφεύσει στον αφανισμό τους.

Εχοντας κάνει μια προβολή σαν work in progress πριν μερικούς μήνες στα στα πλαίσια του Διημέρου Νέου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου που οργάνωσε στην Αθήνα ο The Boy, η ταινία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, σε λίγες μέρες.

Ανυπομονούμε!