Buzz

Ντέιμιαν Λούις: ο άνθρωπος που πρόσβαλε και μετά ζήτησε συγγνώμη από τον Ιαν ΜακΚέλεν

στα 10

Τις τελευταίες μέρες τρέχει μια δυσάρεστη ιστορία που ξεκίνησε όταν ο Ντέιμιαν Λίουις του «Homeland» πρόσβαλλε τον Ιαν ΜακΚέλεν σε μια συνέντευξή του. Ο ΜακΚέλεν απάντησε. Ο Λίουις ζήτησε συγγνώμη... και πάμε πάλι από την αρχή.

Ντέιμιαν Λούις: ο άνθρωπος που πρόσβαλε και μετά ζήτησε συγγνώμη από τον Ιαν ΜακΚέλεν

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Ντέιμιαν Λούις, ο Νίκολας Μπρόντι του «Homeland», δήλωσε πως όταν ήταν 20 ετών ανησυχούσε πως δεν θα κατάφερνε να φύγει από το θεάτρο την ώρα που έπρεπε: «Φοβόμουν πως θα καταντούσα σαν αυτούς τους γερασμένους ηθοποιούς με γάργαρη φωνή που θα είχαν μια υπέροχη καριέρα στη σκηνή, αλλά δεν θα κατάφερναν ποτε να μπουν στο σινεμά μέχρι τα 50 τους και μετά θα ξεκινούσαν να παίζουν μάγους.»

Ο Ιαν ΜακΚέλεν, ολοφάνερα προσβεβλημένος, αφού θεώρησε πως το σχόλιο του Λούις αφορούσε τον ίδιο και το ρόλο του ως Γκάνταλφ στις τριλογίες του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ» δήλωσε στο Radio Times: «Οπότε ο κύριος Λούις νιώθει λύπηση για μένα; Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για μένα. Αν και το σχόλιο του ήταν δίκαιο, θα μπορούσα να του απαντήσω πως δεν θα ήθελα να γίνω από αυτούς τους ηθοποιούς που γίνονται διάσημοι από νωρίς και πιστεύουν ότι αυτό θα συνεχίσει για πάντα και μένουν κολλημένοι σε σενάρια που δεν τους αρέσουν απλά για να γεμίζουν τις καταθέσεις τους.»

«Πάντοτε ήθελα να γίνω καλύτερος ως ηθοποιός. Και πρέπει να γίνω καλύτερος. Οσο για τη "γάργαρη φωνή" μου. Ναι, μπορεί να είναι μια φωνή εκπαιδευμένη σαν φωνή ενός τραγουδιστή της όπερας για να γεμίζει ένα μεγάλο χώρο. Οι ηθοποιοί πρέπει να ακούγονται και είναι αναπόφευκτο η φωνή τους να αποκτούν μια συγκεκριμένη ποιότητα που δεν μπορείς να αποβάλλεις εύκολα. Ο κόσμος πιστεύει πως οι ηθοποιοί είναι πομπώδεις αν η φωνή τους είναι "μεγάλη". Φαντάζομαι οτι ο Ντέιμιαν το σκέφτηκε και αυτό.»

«Το να σου επιτρέπεται για πρώτη φορά μετά από μια μεγάλη καριέρα να παίζεις πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δημοφιλείς ταινίες δεν είναι μια κατάσταση για την οποία πρέπει να ανησυχείς. Κανείς δεν χρειάζεται να λυπάται εμένα ή τον Μάικλ Γκάμπον ή οποιονδήποτε άλλο επειδή πέσαμε θύματα της επιτυχίας.»

Και, μετά από όλα αυτά, ο Λούις φυσικά ένιωσε άσχημα και απολογήθηκε: «Νιώθω μεγάλη ντροπή που τα σχόλια μου συνδέθηκαν αρνητικά με τον Σερ Ιαν ΜακΚέλεν. Πάνοτε ήμουν και συνεχίζω να είμαι ένας φανατικός θαυμαστής του Σερ Ιαν. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους και ένας από τους λόγους που έγινα ηθοποιός. Το σχόλιο μου ήταν κάτι που λέω συνέχεια από το 1999 - μια γενική διαπίστωση που δεν είχε ποτέ την πρόθεση να υποβιβάσει ή να φωτογραφήσει την καριέρα οποιουδήποτε. Επικοινώνησα προσωπικά με τον Σερ Ιαν ΜακΚέλεν και του ζήτησα συγγνώμη.»

Ελπίζουμε τώρα ο Λούις να μην πιστεύει πως η καριέρα του θα γίνει αυτόματα σαν αυτή του Ιαν ΜακΚέλεν. Αυτά παθαίνεις αν τα βάζεις με τα ιερά τέρατα...

Διαβάστε ακόμη: