Buzz

Οι Ράσελ Κρόου, Σαμ Νιλ και Τάικα Γουαϊτίτι αντιδρούν με οργή και θλίψη στην τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία

στα 10

Μαζί με την μαζική παγκόσμια κατακραυγή για τη φονική τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, ενώνουν τις φωνές τους τρεις άνθρωποι του σινεμά με καταγωγή από τη μικρή «δική μας, δική σας» χώρα.

Flix Team
Οι Ράσελ Κρόου, Σαμ Νιλ και Τάικα Γουαϊτίτι αντιδρούν με οργή και θλίψη στην τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία

Ο τραγικός απολογισμός των μαζικών πυροβολισμών σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία έχει φτάσει τους 49 νεκρούς και τους 20 σοβαρά τραυματισμένους, σε μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση που τις τελευταίες ώρες αποτελεί το πρώτο νέο παγκοσμίως.

Μαζί με τα εκατοντάδες μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα που εκφράζουν τη θλίψη, την οργή και την αλληλεγγύη στους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών, ενώνουν τις φωνές τους τρεις Νεοζηλανδοί, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Τάικα Γουαϊτίτι και οι ηθοποιοί Σαμ Νιλ και Ράσελ Κρόου.

Λίγες ώρες μετά, κι ο Τζιμ Κάρεϊ, με τον δικό του τρόπο, εξέφρασε τη θλίψη του κι ένωσε τη φωνή του με το μότο της Πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντεν, που στο επίσημο διάγγελμά της είπε: «Τα θύματα ήταν, πολύ πιθανόν, μετανάστες. Πρόσφυγες στη Νέα Ζηλανδία. Αποφάσισαν να κάνουν τον τόπο μας σπίτι τους. Και είναι το σπίτι τους. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι και είμαστε οι δικοί τους.» #TheyAreUs

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Πρώτη φωτογραφία από το «Jojo Rabbit». Επειδή ο Τάικα Γουαϊτίτι απαντά στον φασισμό με τρέλα