Industry

«Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε»: Ο Τεντ Σαράντος του Netflix μιλάει για την απεργία στο Χόλιγουντ

στα 10

Οπως δήλωσε ο ίδιος «αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε» και πως καταλαβαίνει τους απεργούς μιας και είχε μεγαλώσει σε ένα σπίτι συνδικαλιστών.

«Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε»: Ο Τεντ Σαράντος του Netflix μιλάει για την απεργία στο Χόλιγουντ

Ο CEO του Netflix, Τεντ Σαράντος, αναφέρθηκε στις απεργίες των ηθοποιών και των σεναριογράφων του Χόλιγουντ παράλληλα με την κυκλοφορία των αποτελεσμάτων κερδών του δεύτερου τριμήνου της διαδικτυακή πλατφόρμας την Τετάρτη.

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω κάνοντας κάτι απολύτως σαφές: Αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε. Κάνουμε συμφωνίες συνέχεια. Είμαστε συνεχώς στο τραπέζι και διαπραγματευόμαστε με σεναριογράφους, με σκηνοθέτες, με ηθοποιούς και παραγωγούς - με τους πάντες από όλο τον κλάδο. Και ελπίζαμε πολύ να καταλήξουμε σε μια συμφωνία μέχρι τώρα. Θέλω λοιπόν να πω, αν μου επιτρέπεται, κάτι τελείως προσωπικό. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι συνδικαλιστών. Ο μπαμπάς μου ήταν μέλος του IBEW Local 640. Ηταν συνδικαλιστής ηλεκτρολόγος. Και το θυμάμαι αυτό γιατί αυτό το σωματείο ήταν ένα πολύ μέρος της ζωής μας όταν μεγάλωνα. Και θυμάμαι επίσης πολλές φορές τον πατέρα μου να απεργούσε. Και το θυμάμαι γιατί έχει τεράστιο αντίκτυπο στην οικογένειά μου, οικονομικά και συναισθηματικά».

Διαβάστε ακόμα: #ActorsStrike: Οι stars στους δρόμους σε συμπαράσταση του σωματείου τους

sag

Ο Σαράντος ανέφερε και την απογοήτευση της διοίκησης του Χόλιγουντ, η οποία έχουν χαρακτηριστεί ως Βαρόνοι εγκληματικών οργανώσεων. Αναφέροντας την παιδική του εμπειρία, ο Σαράντος προσπάθησε να αντιμετωπίσει την οργή που εξέφρασαν τα απεργά μέλη του συνδικάτου ότι τα στούντιο και οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες επεδίωκαν τη διακοπή της εργασίας ως μέσο για να πραγματοποιήσουν βραχυπρόθεσμη εξοικονόμηση μετρητών και να βλάψουν τη δημιουργική κοινότητα.

«Θα πρέπει να ξέρετε ότι κανείς εδώ, κανείς στο AMPTP και είμαι βέβαιος ότι κανείς στο SAG ή κανείς στο WGA δεν σκέφτηκε επιπόλαια. Αλλά έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Υπάρχουν μια χούφτα περίπλοκα ζητήματα. Είμαστε εξαιρετικά δεσμευμένοι να φτάσουμε σε μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό, μια συμφωνία που θα είναι δίκαιη και μια συμφωνία που θα δώσει τη δυνατότητα στη βιομηχανία και σε όλους σε αυτήν να προχωρήσουν στο μέλλον.»

Ο Σαράντος είναι μόλις ο δεύτερος CEO ο οποίος αναφέρθηκε στις απεργίες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Αϊγκερ, πρόσφατα αντιμετώπισε κριτική για το γεγονός ότι έθεσε υπό αμφισβήτηση τις προσδοκίες των τρεχουσών απεργιών των ηθοποιών του SAG-AFTRA και των σεναριογράφων της WGA, χαρακτηρίζοντάς τες μη ρεαλιστικές.