Φεστιβάλ / Βραβεία

Να είστε εκεί! 2ο Be there! Corfu Animation Festival

στα 10

Η Κέρκυρα αγαπάει τα κινούμενα σχέδια όπως αποδεικνύει η επιτυχία του φεστιβάλ animation «Be There!» που ετοιμάζεται για τη δεύτερη διοργάνωσή του από τις 29 Μαρτίου, ως την 1η Απριλίου. Προλαβαίνετε να κλείσετε τα εισιτήρια σας!

Να είστε εκεί! 2ο Be there! Corfu Animation Festival
Τα κινούμενα σχέδια ζούν στην Κέρκυρα!

49 ταινίες μικρού μήκους απ όλο τον κόσμο στο διαγωνιστικό τμήμα, 34 ταινίες στο φοιτητικό και 14 ταινίες εκτός συναγωνισμού συνθέτουν τον βασικό κορμό του 2ου Be there! Corfu Animation Festival.

Ταινίες βραβευμένες σε άλλα φεστιβάλ, ανάμεσά τους και δυο από τις φετινές υποψήφιότητες για Οσκαρ το «Dimanche» του Πατρίκ Ντοϊντόν από τον Καναδά και το «A morning stroll» του Γκραντ Ορτσαρντ από τη Μεγάλη Βρετανία, συνυπάρχουν με τα φιλμάκια νεαρών δημιουργών που δοκιμάζουν τώρα την γραφή τους στα κινούμενα σχέδια.

Ετσι δίπλα σε φιλμ των αδελφών Κουέι ή του Μπιλ Πλίπτον θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε δουλειές εκκολαπτόμενων animators από ελληνικά πανεπιστήμια και σχολές.

Εκτός από τις μικρού μήκους, θα προβληθούν και τρεις ταινίες μεγάλου μήκους, η επίσης υποψήφια για Οσκαρ «Un Vie de Chat» των Ζαν Λου Φελιτσιολί και Αλέν Γκανιόλ από τη Γαλλία, το «Gordo, Calvo y Bajito» του Κάρλος Οσούνο από την Κολομβία και το «Jez Jerzy» των Βότσιεκ Βαβζτζικ, Γιακουμπ Ταρκόβσκι και Τόμας Λένιακ από την Πολωνία.

Θα προβληθεί επίσης το ντοκιμαντέρ του Γκαμπριέλε Ζουκέλι «Quirino Cristiani» ένα πορτρέτο του μυθικού Ιταλο-αργεντίνου σκιτσογράφου και animator Κουιρίνο κριστιάνι, που περιλαμβάνει μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις που έδωσε ποτέ on camera.

Ομως το φεστιβάλ δεν εξαντλείτε στην προβολή ταινιών, αφού περιλαμβάνει ένα masterclass του πολυβραβευμένου Γάλλου σχεδιαστή Ζαν-Φρανσουά Λαγκιονί του οποίου το σύνολο του έργου θα φιλοξενηθεί στο φεστιβάλ, αλλά και workshops όπως αυτά του Δημήτρη Κροκίδη για τα 3D videogames, και του Αλεξ Ορέλε animator μιας σειράς από αμερικάνικα στούντιο, καθώς και μια παρουσίαση της δουλειάς του studio Dadomani του Μιλάνο, κι εργαστήρι από τους δημιουργούς του.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τις προβολές, αλλά και για να οργανώσετε μια πιθανή επίσκεψη στην Κέρκυρα, επισκεφθείτε το site του Be There!, ενώ πιο κάτω δείτε το τρέιλερ της φετινής διοργάνωσης σε animation και σκηνοθεσία της Ινές Σεντάν και μουσική του Στέλιου Κουπετώρη, καθώς και την αξιαγάπητη αφίσα που σχεδίασε ο Tomek.