Buzz

Μπραντ Πιτ: Ελεγχος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

στα 10

Σύμφωνα με το περιοδικό «US Weekly» ομάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ουγγαρίας εισέβαλε στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μπραντ Πιτ «World War Z» και κατάσχεσε 85 πραγματικά οπλοπολυβόλα από τις αποθήκες εξοπλισμού της παραγωγής.

Μπραντ Πιτ: Ελεγχος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
Ο Μπραντ Πιτ στα γυρίσματα του «World War Z»

Πραγματικός κίνδυνος ή άσφαιρη επιβολή κρατικής δύναμης στο κακό Χόλιγουντ; Σε μία επιχείρηση που έπιασε την παραγωγή του «World War Z» εξαπίνης, ομάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ουγγαρίας δέσμευσε 85 οπλοπολυβόλα και σταμάτησε το γύρισμα. Σύμφωνα με το περιοδικό, η παραγωγή παρουσίασε όλα τα συνοδευτικά χαρτιά και τις άδειες χρήσης, καθώς επίσης και τις βεβαιώσεις ότι τα όπλα δεν λειτουργούσαν.

Η εκδοχή όμως της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι διαφορετική: τα όπλα μπήκαν στη χώρα με ιδιωτικό σκάφος ως εμπόρευμα που είχε αποστολέα μία εταιρία και παραλήπτη έναν ιδιώτη στη Βουδαπέστη. Κανείς δεν είχε ακολουθήσει του εγχώριους κανονισμούς και όλη αυτή η διακίνηση θεωρήθηκε ύποπτη και επικίνδυνη.

«Αυτού του είδους τα όπλα είναι παράνομα και Νο1 στόχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας» εξήγησαν οι υπαστυνόμοι Χάντο Γιάνος και Ζολτ Βοντνάρ. «Επρεπε να έχουμε ειδοποιηθεί κι όχι να περάσει ένα τέτοιο εμπόρευμα κάτω από την μύτη μας. Ολα αυτά ήταν ύποπτα, παράνομα και άκρως επικίνδυνα.»

Εκπρόσωπος της ταινίας, στην οποία ο Πιτ εκτός από πρωταγωνιστής είναι και παραγωγός, εξέδωσε μία κοφτή δήλωση ότι «η παραγωγή συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για τη διαλεύκανση του ζητήματος.»

Επεισοδιακά αυτά τα γυρίσματα πάντως, που κάποια στιγμή τον καλοκαίρι ήθελαν το σετ τόσο επικίνδυνο όπου ο ίδιος ο Μπραντ Πιτ ... έσωζε ζωές (μία μεγαλοποιημένη φήμη που μετά διέψευσε κι ο ίδιος!)

Να θυμίσουμε ότι η ταινία βασίζεται στο «World War Z: An Oral History of the Zombie War», το βιβλίο του Μαξ Μπρουκς που κυκλοφόρησε το 2006, ως συνέχεια του «The Zombie Survival Guide» του 2003 και στην πραγματικότητα είναι αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο ανθρώπων που έζησαν από κοντά έναν υποτιθέμενο πόλεμο ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζόμπι.

Εμπνευσμένο από το «Τhe Good War», μια παρόμοια εξιστόρηση σε πρώτο πρόσωπο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου του Σταντς Τερκέλ και από τις ταινίες του Τζορτζ Ρομέρο, το «World War Z» ήταν για τον Μπρουκς η ευκαιρία να κάνει τη δική του κριτική πάνω στην μοναξιά των Αμερικάνων και τον διαρκή αγώνα του ανθρώπινου είδους για επιβίωση.

Η ημερομηνία εξόδου του «World War Z» έχει οριστεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

Ούτε η Paramount, ούτε η εταιρία του Πιτ «Plan B» έκαναν δηλώσεις για το γεγονός.