Buzz

Μπεν Αφλεκ: ο auteur που δε γνωρίζαμε;

στα 10

Ενα βήμα πριν τα σαράντα, ο Μπεν Αφλεκ, που έκανε την εμφάνισή του ως νέος και ωραίος, all American χρυσό αγόρι, έχει πια κερδίσει την εκτίμησή μας ως ηθοποιός, αλλά και ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Και συνεχίζει…

Μπεν Αφλεκ: ο auteur που δε γνωρίζαμε;

Ο Μπεν Αφλεκ έχει ήδη σκηνοθετήσει δύο ταινίες, το «Gone Baby Gone» και το «The Town», που αναγνωρίστηκαν από την κριτική κι έκοψαν – ειδικά το δεύτερο – και εισιτήρια. Τώρα, λοιπόν, ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει δύο ακόμα ταινίες, back-to-back και να πρωταγωνιστήσει και στις δύο!

Από τη μία πλευρά υπάρχει το «Argo», με σεναριογράφο τον Κρις Τέριο, που παρακολουθεί μια ομάδα ομήρων στο Ιράν. Ο Αφλεκ απαιτεί από τους έξι πρωταγωνιστές του να ζήσουν για δύο εβδομάδες μαζί σ’ένα καταφύγιο πριν ξεκινήσει το γύρισμα της ταινίας, προκειμένου να βιώσουν όσο γίνεται πιο αυθεντικά την κλειστοφοβία! Δεν αποκλείεται η πρόσφατη συνεργασία του Μπεν Αφλεκ με τον Τέρενς Μάλικ να του έδωσε ιδέες!

Παράλληλα, ο Αφλεκ ετοιμάζεται να κάνει το αμερικανικό ριμέικ του «Tell No One», του γαλλικού θρίλερ που σκηνοθέτησε το 2006 ο ηθοποιός Γκιγιόμ Κανέ (πατέρας του παιδιού της Μαριόν Κοτιγιάρ), ο οποίος με τη σειρά του διασκεύασε το ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρλαμ Κάμπεν. Το σενάριο υπογράφει και πάλι ο Κρις Τέριο.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε και στην Ελλάδα το «The Company Men», με τον Αφλεκ ως μέλος ενός all star ανδρικού καστ.