Φεστιβάλ / Βραβεία

Mobile Film Festival. Κάνε μια ταινία με το κινητό σου τώρα!

στα 10

Και μπορεί να κερδίσεις 15.000 ευρώ για το επόμενο φιλμ σου. Βιάσου, η προθεσμία λήγει στις 9 Ιανουαρίου.

Mobile Film Festival. Κάνε μια ταινία με το κινητό σου τώρα!

Στον 13ο χρόνο του και με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον Πατρίς Λεκόντ, το (γαλλικής έμπνευσης) διεθνές φεστιβάλ, αναζητά καινούρια ταλέντα παγκοσμίως αφαιρώντας από την εξίσωση του «κάνω ταινίες» τον παράγοντα μπάτζετ και δίνοντας την σημασία που του αναλογεί σε αυτόν του ταλέντου.

Κι αν όταν ξεκίνησε, τα κινητά δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα, πλέον το τηλέφωνο που σχεδόν όλοι κρατάμε στο χέρι μας έχει την δυνατότητα να γυρίσει μια ταινία που να μπορεί να σταθεί άνετα σε μια κινηματογραφική αίθουσα. Κάτι που άλλωστε έχει ήδη γίνει.

Δείτε ακόμη: Artekino Festival 2017: To ευρωπαϊκό online φεστιβάλ που κάνει τη διαφορά!

mobile film festival 2018 607

Ομως το Mobile Film Festival βάζει έναν μοναδικό περιορισμό στην καλλιτεχνική σου έκφραση, αυτόν του χρόνου. Κι έτσι κάθε επίδοξος δημιουργός οφείλει να πει μια ιστορία –οι ταινίες πρέπει να έχουν σενάριο- σε ένα μόνο λεπτό, σαν μια άσκηση στην τέχνη του σινεμά και της αφήγησης.

Δείτε το «Soupe», την νικήτρια ταινία πέρσι στο διεθνές διαγωνιστικό


Από τις ταινίες που θα κατατεθούν –πέρσι ήταν 756 από 62 χώρες- πενήντα θα επιλεγούν για να προβληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του φεστιβάλ www.mobilefilmfestival.com όπου το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει την αγαπημένη του από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου του 2018, ενώ πριν την βράβευση των καλύτερων φιλμ θα οργανωθεί μια προβολή και των πενήντα ταινιών σε μια κινηματογραφική αίθουσα στο Παρίσι.

Δείτε το «I Love London», την βραβευμένη γαλλική ταινία πέρσι.


Οσο για τα βραβεία: Η καλύτερη ταινία και η καλύτερη γαλλική ταινία κερδίζουν από 15.000 ευρώ για την παραγωγή της επόμενης μικρού μήκους του σκηνοθέτη, το καλύτερο σενάριο κερδίζει 3000 ευρώ σε μια χορηγία για το επόμενο σενάριο ενώ υπάρχουν επίσης βραβεία για τον καλύτερο και την καλύτερη ηθοποιό.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών λήγει στις 9 Ιανουαρίου του 2017 και για περισσότερες λεπτομέρειες πριν ξεκινήσετε να τραβάτε πλάνα επισκεφθείτε το www.mobilefilmfestival.com


Δείτε ακόμη: