Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Μινόρε» του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα απλώνει πλοκάμια στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

στα 10

Στο τμήμα Harbour του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ πιάνει επόμενο διεθνές λιμάνι η ταινία του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα που ρεμιξάρει Λαβκραφτ με διπλοπενιές.

To «Μινόρε» του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα απλώνει πλοκάμια στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Μετά τον «Χειμώνα» του 2013, ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας επιστρέφει στον cult τρόμο με το «Μινόρε» που χαρακτηρίζεται ως κωμωδία τρόμου. η οποία συνδυάζει τον Λάβκραφτ με το ρεμπέτικο και τα ελληνικά μουσικά μελοδράματα.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας το καλοκαίρι στο Frightfest και την ελληνική του πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το «Μινόρε» συνεχίζει τα ταξίδια του στον κόσμο και απλώνει τώρα τα πλοκάμια του μέχρι το εκλεκτικό κινηματογραφικό φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Η ταινία συμμετέχει στο τμήμα Harbour του Φεστιβάλ που διεξάγεται φέτος από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου, με ανήσυχες και ριζοσπαστικές επιλογές από όλον τον κόσμο που δοκιμάζουν τα όρια μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, τέχνης και του σινεμά όπως δεν το γνωρίζουμε.

μινορε

min;ore

Η υπόθεση του «Μινόρε» μας μεταφέρει σε μια καυτή καλοκαιρινή νύχτα σε ένα παραθαλάσσιο μέρος της Ελλάδας, εκεί που η γλετζέδικη πενιά συναντά τα κοψίδια. Μια ξαφνική και επιθετική ομίχλη κατεβαίνει προς την πόλη, σκιάζοντας και φανερώνοντας μυστικά από άλλη διάσταση. Παράξενα πλάσματα αρχίζουν να σφαγιάζουν αθώους στην πόλη και να οδηγούν ανθρώπους στον υγρό τόπο μέσα από φρικτά και απόκοσμα όνειρα. Μια μουσική μπάντα ενώνει τις δυνάμεις της με έναν ξένο ναύτη που αναζητά τις ρίζες του (και τον ξεροκέφαλο Έλληνα πατέρα του), μια σερβιτόρα που ξέρει να φλερτάρει με διακριτικότητα, έναν bodybuilder εθισμένο στα αναβολικά και τη βία, τη γιαγιά τους που σαν Πυθία βλέπει οράματα, μερικούς ντόπιους ανθρώπους της νύχτας και έναν νεκροζώντανο ιερέα, για να πολεμήσουν τους εξωγήινους εισβολείς. Μπορούν άραγε να σώσουν την πόλη τους από διαγαλαξιακές επιθέσεις και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος;

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Χρήστος Κοντογιώργης, Δάφνη Αλεξάντερ, Εφη Παπαθεοδώρου, Ελευθερία Κόμη, Μάκης Παπαδημητράτος, Χρήστος Κάλλοου, Στέλιος Δημόπουλος, Απόλλωνας Μπόλλας, Μελέτης Γεωργιάδης, Νεφέλη Μαρία Δούκα, Κωνσταντίνος Συμσιρής, Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Μπράβος, Νταβίντ Τούτσι και Ιγκορ Γκόρεβιτζ.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Μινόρε» και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

μινόρε