Buzz

«Miles Ahead»: ο Ντον Τσιντλ είναι ο Μάιλς Ντέιβις, σ’ ένα project από καρδιάς

στα 10

Ανεξάρτητη ταινία, με χρηματοδότηση από το indiegogo, θα είναι το biopic του Μάιλς Ντέιβις, με τον Ντον Τσιντλ παραγωγό και πρωταγωνιστή, στο ρόλο της καριέρας του.

«Miles Ahead»: ο Ντον Τσιντλ είναι ο Μάιλς Ντέιβις, σ’ ένα project από καρδιάς

«Αυτή εδώ θα είναι μια ανεξάρτητη ταινία. Δεν υπάρχει υποστήριξη από στούντιο. Ακόμα αναζητούμε χρήματα, ενώ έχω κι εγώ συμμετάσχει στο budget με προσωπικό μου κεφάλαιο. Πρέπει να στήσουμε μια ταινία εποχής, με διαφορετική αισθητική που προσπαθούμε ν’ αναπαραστήσουμε με αυθεντικότητα. Επειτα υπάρχουν τα μουσικά δικαιώματα που κοστίζουν πολλά χρήματα. Αλλά μου φάνηκε ότι αυτή η ταινία και η χρηματοδότησή της από το κοινό, ήταν το σωστό βήμα για να ξαναπλησιάσει ο Μάιλς Ντέιβις το λαό του και να γίνει κοινωνικό φαινόμενο και πάλι. Οπως ακριβώς περιέγραφε κι η μουσική του Μάιλς: μια λαϊκή σύμπραξη.» Ετσι εξηγεί ο Ντον Τσιντλ τους λόγους που αποφάσισε, ως παραγωγός και πρωταγωνιστής του «Miles: Miles Ahead», να ζητήσει πρακτική υποστήριξη από το κοινό κι αναρτώντας την ταινία στο indiegogo: το φιλμ αναζητά 325.000 δολάρια και, με τρεις μόνο μέρες ακόμα μπροστά του ως το deadline, έχει συγκεντρώσει 262.670.

Για να προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε πιθανούς χρηματοδότες, ο Ντον Τσιντλ παραχώρησε μια πρώτη φωτογραφία του ως Μάιλς Ντέιβις στο Entertainment Weekly, ντυμένος με την πλήρη περιβολή του μουσικού από την εποχή και, πραγματικά, μοιάζει συναρπαστικός, τουλάχιστον ως εικόνα. Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν ακόμα ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, ο Μάικλ Στούλμπαργκ κι ο Κιθ Στάνφιλντ και τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν, αν όλα πάνε καλά, αυτό το καλοκαίρι.

Δείτε τη φωτογραφία παρακάτω, αλλά προς το παρόν, ετοιμαστείτε να δείτε τον Ντον Τσιντλ ξανά ως Τζέιμς Ρόουντς στο «Avengers: Age of Ultron»

Διαβάστε ακόμη: Αν ο Ντον Τσιντλ έπαιζε τον Μάιλς Ντέιβις...

miles