Industry

«Μία Οικογενειακή Υπόθεση»: Ο Ψαραντώνης κι ο Ψαρογιώργης πάνε kickstarter

στα 10

Ενα ελληνικό ντοκιμαντέρ με θέμα την οικογένεια Ξυλούρη, το θρυλικό μουσικό σόι από την Κρήτη, ζητά crowdfunding και θριαμβεύει!

«Μία Οικογενειακή Υπόθεση»: Ο Ψαραντώνης κι ο Ψαρογιώργης πάνε kickstarter

Τρεις γενιές κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας Ξυλούρη και τη μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές, από την καρδιά της Κρήτης σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Μία Οικογενειακή Υπόθεση» («A Family Affair»), καταγράφει πώς, μέσα από τους στενούς δεσμούς και τις αξίες αυτής της οικογένειας λαϊκών καλλιτεχνών, η παραδοσιακή μουσική της Κρήτης διατηρείται, μεταδίδεται και ανανεώνεται από γενιά σε γενιά. Από τον παππού Ψαραντώνη, στο γιό του Ψαρογιώργη και τα παιδιά του, ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας οικογένειας που έχει τη δύναμη να θυσιάσει -και να κερδίσει- τα πάντα μέσα από την μουσική.

Η «Οικογενειακή Υπόθεση», προκειμένου να συγκεντρώσει το budget που χρειάζεται, ζήτησε… τη βοήθεια του κοινού και παρουσιάστηκε στη διεθνή πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter. Η καμπάνια παρακινεί το κοινό να συμμετέχει ενεργά τόσο στη χρηματοδότηση της ταινίας όσο και στην αναζήτηση ανέκδοτου αρχειακού υλικού για την οικογένεια Ξυλούρη και τα Ανώγεια τις δεκαετίες 1950-1970.

Μπαίνοντας στη σελίδα της ταινίας στο kickstarter, θα δείτε ότι ο αρχικός της στόχος, να συγκεντρώσει 5.000 λίρες Αγγλίας, επιτεύχθηκε ήδη με τη συνεισφορά του κοινού και στις 14 μέρες που απομένουν στο project, η παραγωγή φιλοδοξεί να μαζέψει το ποσό που θα της επιτρέψει, απρόσμενα, να κάνει το μεγάλο ταξίδι μαζί με την οικογένεια Ξυλούρη στην Αυστραλία. Επισκεφθείτε τη σελίδα και δείτε, ανάλογα με το μέγεθος της συμμετοχής σας, τι θ’ αποκομίσετε ως αντάλλαγμα: από το DVD της ταινίας, όταν ολοκληρωθεί και πριν κυκλοφορήσει στην αγορά, μέχρι την ολόδική σας μαντινάδα, μαγνητοσκοπημένη και τραγουδισμένη από κάποια από τα μέλη της οικογένειας Ξυλούρη!

Το ντοκιμαντέρ, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014, σκηνοθετεί η Αγγελική Αριστομενοπούλου, που βρίσκεται και πίσω από την πρόσφατη επιτυχία του ντοκιμαντέρ «Ταξιδιάρα Ψυχή» με τον Γιάννη Αγγελάκα. Η «Οικογενειακή Υπόθεση» είναι μια παραγωγή της Αnemon, υπεύθυνης για ταινίες ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές σας το «Sugartown: οι Γαμπροί», «Tα Παιδία Δεν Παίζει», «Σαγιόμι», «1821» και σημαντικά διεθνή βραβεία. Συμπαραγωγός είναι η αυστραλιανή εταιρία παραγωγής Unicorn Films και η ανάπτυξη της ταινίας γίνεται με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA της Ευρωπαϊκής Ενωσης και… τη δική σας.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της «Οικογενειακής Υπόθεσης» και μελετήστε την ιστορία της οικογένειας Ξυλούρη και τον ενθουσιασμό της παραγωγής στο επίσημο website της ταινίας.