Buzz

Ετοιμάζεται η Marvel να γράψει ιστορία με τον πρώτο γκέι υπερήρωα σε πρωταγωνιστικό ρόλο;

στα 10

Φήμες θέλουν την νέα ταινία στο MCU «The Eternals» να έχει τον πρώτο γκέι χαρακτήρα και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλά πόσο έτοιμος είναι ο κόσμος να δεχθεί κάτι τέτοιο;

Ετοιμάζεται η Marvel να γράψει ιστορία με τον πρώτο γκέι υπερήρωα σε πρωταγωνιστικό ρόλο;

Μπορεί η Marvel μόλις να μας έδωσε την πρώτη σόλο της ταινία με γυναίκα υπερηρωίδα, στο πρόσωπο της «Captain Marvel», αλλά από ότι φαίνεται αυτό είναι η αρχή μιας και το MCU έχει σκοπό να μην μείνει μόνο εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτος γκέι υπερήρωας ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του σε κάποια ταινία της Marvel πολύ σύντομα.

Η Βικτόρια Αλόνσο, διευθύντρια παραγωγής και παραγωγό σε κάθε ταινία του MCU, δήλωσε πως ήρθε η ώρα για τον πρώτο ανοιχτά γκέι υπερήρωα σε ταινία της Marvel. Οταν η ίδια ρωτήθηκε από το Variety για το συγκεκριμένο θέμα στην πρεμιέρα της «Captain Marvel» η Αλόνσο απάντησε με αρκετή αισιοδοξία πως «ο κόσμος είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο.»

Διαβάστε ακόμα: Higher, Further, Faster! Γνωρίστε καλύτερα την Captain Marvel, την υπερηρωίδα της χρονιάς

the eternals 607

Και το μεγάλο κεφάλι της Marvel Studios, ο Κέβιν Φιγκ, φαίνεται πως υιοθετεί την ίδια άποψη. Ο ίδιος είχε πει πίσω το 2015 πως ένας LGBTQ χαρακτήρας θα κάνει την εμφάνισή του σε μια ταινία των «Avengers» κατά την διάρκεια της Τέταρτης Φάσης του MCU, αλλά η Αλόνσο δείχνει πιο σίγουρη πως η ώρα έχει φτάσει για κάτι τέτοιο λέγοντας «γιατί να μην είμαστε έτοιμοι;» και πως ήρθε ο καιρός για περισσότερη διαφορετικότητα μέσα στο MCU.

«Είμαι πολύ παθιασμένη για όλο αυτό πρέπει να σας πω», συνέχισε. «Η επιτυχία μας βασίζεται σε ανθρώπους οι οποίοι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Γιατί να μην είμαστε έτοιμοι; Γιατί θα πρέπει να αναγνωρίζουμε μόνο έναν τύπο ανθρώπων; Το κοινό μας είναι παγκόσμιο, διαφορετικό. Αν δεν κάνουμε κάτι για αυτούς τότε θα έχουμε αποτύχει. Αν δεν πατήσουμε το γκάζι στο να συμπεριλάβουμε την διαφορετικότητα μέσα στις ταινίες μας δεν θα έχουμε συνεχείς επιτυχίες.»

Ολο αυτό ξεκίνησε μετά από φήμες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ ότι η επόμενη ταινία της Marvel «The Eternals», σε σκηνοθεσία μάλιστα της πρώτης αποκλειστικά γυναίκας σκηνοθέτη, της Κλόε Ζάο του «The Rider», ξεκινάει το κάστινγκ αναζητώντας έναν ανοιχτά γκέι ηθοποιό για έναν ρόλο στην ταινία. Η Αλόνσο απάντησε για τις φήμες αυτές πως «κάνουμε τα πάντα για να έχουμε το καλύτερο καστ για το “Eternals”. Οταν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε θα το κάνουμε.»

Διαβάστε ακόμα: «To τέλος είναι κομμάτι του ταξιδιού»: Το «Avengers: Endgame» έχει τρέιλερ

cloe zhao 607 Η Κλόι Ζάο.

Μέχρι σήμερα οι ανοιχτά γκέι χαρακτήρες σε ταινίες με υπερήρωες είναι ανύπαρκτοι. Μόνο η Warhead στο «Deadpool», η οποία είναι έχει ένα μικρό β’ ρόλο στην ταινία, έχει δηλώσει πως είναι γκέι (την ερμηνεύει μάλιστα μια ανοιχτά γκέι ηθοποιός η Μπριάνα Χίλντεμπραντ). Η εισαγωγή ενός γκέι χαρακτήρα σε πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο σε ταινία με υπερήρωες, θα αποτελέσει όχι μόνο μια ιστορική στιγμή για τέτοιου είδους ταινίες αλλά και θα έχει τεράστια σημασία για την LGBTQ κοινότητα και την αντιπροσώπευσή της σε μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές.

Αναμένουμε περισσότερα σύντομα.

Διαβάστε ακόμα:

the eternals 607