Industry

Μαζική δολοφονία σε προβολή του «The Dark Knight Rises»! Εχει ξεφύγει η ανθρωπότητα;

στα 10

Δυστυχώς δεν είναι προωθητικό τέχνασμα της ταινίας. Είναι η τραγική πραγματικότητα ενός ακόμα δείγματος ανθρώπινης παράνοιας.

Μαζική δολοφονία σε  προβολή του «The Dark Knight Rises»! Εχει ξεφύγει η ανθρωπότητα;

Πριν λίγες ώρες, ένας άνδρας που οπλοφορούσε και είχε το πρόσωπό του καλυμμένο με μάσκα αερίων μπήκε, από την έξοδο κινδύνου, μέσα στην αίθουσα ενός κινηματογράφου στην πόλη Ορόρα, προάστιο του Ντένβερ, που έπαιζε μια μεταμεσονύκτια προβολή του «The Dark Knight Rises» και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας 14 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 50.

Οπως ανακοινώθηκε λίγο αργότερα από την αστυνομία του Κολοράντο, ο ένοχος, 24 ετών, συνελήφθη ήδη.

Ενα περιστατικό παραπάνω από σοκαριστικό, αληθινά τραγικό, που όπως είναι φυσικό συνδέεται κιόλας από τα media με τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, που προτού ακόμα αρχίσει να προβάλλεται κανονικά, έχει συγκεντρώσει γύρω της την πιο ακραία δημοσιότητα. Ας μην κάνουμε κι εμείς το ίδιο: το σινεμά είναι ψυχαγωγία. Οι δολοφόνοι είναι ψυχοπαθείς. Το περιστατικό στο Ντένβερ είναι μια σκοτεινή, τραγική στιγμή στην ιστορία που δύσκολα χωράει στο ανθρώπινο μυαλό.

Update: Σε ένδειξη σεβασμού ματαιώθηκε η αποψινή επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο Παρίσι. Εν τω μεταξύ, μεγάλες κινηματογραφικές αλυσίδες, όπως τα Cineworld, τα CinemaxX και τα Odeon/UCI, σε Αγγλία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Αυστρία και Ιρλανδία οργανώνονται με πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τη διάρκεια των προβολών της ταινίας. Για να αποφύγουν τι, ακριβώς; Αλλους οπλισμένους παρανοϊκούς;

Επιπλέον, τόσο ο Πρόεδρος της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα, όσο και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την Προεδρία, έκαναν ανακοινώσεις, δηλώνοντας τη θλίψη και το σοκ που ένιωσαν μαθαίνοντας για το συμβάν και προσφέροντας όποια βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων.